Barcelona vinner Champions League!


Efter en suverän match kunde lagkapten Carles Puyol lyfta bucklan.


Messi fångad precis i nickögonblicket - 2-0.


En vanlig syn, Ronaldo grät som vanligt.


Ännu ett slitsamt år har gått för fobtollsproffsen och igår var det "examen". Champions League finalen var nu ett faktum och det blev, inte helt oväntat, ligamästarna från Spanien och England. Manchester United mot Barcelona. Messi mot Ronaldo. Rutinerade Ferguson mot nykomlingen Guardiola. Upplagt för drömfinal och en riktigt härlig tillställning, minst sagt!


Efter dålig planering från Coyotes sida blev det tyvärr ingen uppslutning denna gång utan vi fick helt enkelt sära på oss, och se finalen på olika håll. Sorligt men sant. Vi tar nya tag och ser fram emot nya evenemang så småningom. Mycket på gång!


Nåväl, för att återgå till matchen. United kom ut på ett imponerande sätt och satte ribban högt. Redan efter ett par minuter hade United fått sin första frispark. Ett avstånd på ca 25 meter och självklart var det Ronaldo som ställde upp sig på sitt vanliga maner. Det hela slutade dock i en farlig studs framför Valdes men Giggs slår returen över.


10 minuter in i matchen gör matchens bästa spelare, Iniesta ett ryck och lägger ut en känslig boll till en framrusande Eto´o som enkelt tar sig förbi sin försvarare och med en hederlig gammal tå la in 1-0. Snopet för United som då hade det mesta.


United såg oerhört chockade ut och släppte in Barcelona som tog över mer och styrde spelet fram till halvlek. Ferguson gjorde ett tidigt byte och slängde in Tevéz istället för en osynlig Anderson. Början av andra halvlek ser ut som första slutade, Barcelona rullar boll på ett oerhört fint sätt.


Första farliga målchansen kommer efter en härlig löpning av Messi som tvingar fram en frispark precis utanför Uniteds straffområde. Xavi kliver fram och skruvar den runt muren precis i stolpen. Ferguson blir allt mer frustrerad och byter nu in sin sista forward Berbatov, utan något lyckat resultat. Barcelona bryter ett uppspel och bollen hamnar till sist Xavi som med ett otroligt vackert inlägg når Messi som helt omarkerad kan nicka(!) in 2-0.


Snacka om uppgivet i Unitedlägret efter målet, sista 20 händer i stort sett inget spännande utan Barcelona kan lekande lätt rulla boll och kamma hem ytterligare en Champions League titel. Det är faktiskt Barcelonas tredje titel den här säsongen, man har sedan tidigare vunnit Ligan och cupen. Första spanska lag som klarar den trippeln. Stort!


Oerhört välförtjänt och nu slipper vi i Coyotes få en massa pikar från PG och Tärnbro som är United-supportrar ända in i själen. Skadeglädjen den enda sanna glädjen som man säger! Grattis Barcelona och alla dess fans.


Vi måste givetvis avsluta med en härlig kommentar från den nya supertränaren - "Pep Guardiola"

- Jag skulle vilja dedicera denna seger till den italienska fotbollen och framförallt till Paolo Maldini, en förebild för alla. Jag vet att han haft problem under sin avskedsdag, men han ska veta att han är beundrad i hela Europa, i 25 år. Min egen, spelarnas och föreningens dedicering går till Maldini. Om han vill spela ytterliggare ett år, kan han göra det hos oss!

Respekt!

Coyotes tar nu nya tag och ser fram emot sommaren och dess aktiviteter. Håll utik framöver, mycket roligt kommer att hända!


Peace and love /

Coyotes


En stor era lider mot sitt slut!



Paolo Maldini lyfter en av många titlar.

Kära vänner och bekanta. En underbar helg lider mot sitt slut och verkligheten börjar komma ifatt en. Efter ett par helger utan varandra var det återigen dags för att samla vargarna. Det blev, som vanligt, en riktig helkväll på svarvaregatan med allt vad det innebär. Det slutade, som så många gånger förr, i stor succé. Otroligt roligt, tack ska ni ha!


Nu, när man änligen börja känna sig som en människa igen är det tid att blicka framåt. 15:00 är det dags att bänka sig framför TVn och slå på Canalplus. En av fotbollens bästa spelare genom alla tider tar sitt farväl inför sin hemmapublik. Spelaren är ingen mindre än Paolo Maldini. Mannen, myten, legenden!


Paolo, som blir 41 i juni, kan blicka tillbaka på en helt otrolig karriär. En unik som sällan skådats.

Redan som 16-åring fick Maldini kliva in och debutera i A-laget, då 1985. 24 år senare och hela 26 titlar är det nu dags att ta farväl. Det går egentligen inte att beskriva denna legend i ord utan vi låter därför hans otroligt tunga meritlista tala för sig själv.


Sju scudetti(Ligatitlar):
1987/88, 1991/92, 1992/93, 1993/94, 1995/96, 1998/99 och 2003/04. Tvåa slutade han år 1989/90. 1990/91, 2004/05, 2005/06.

Fem Europacupen/Champions League-titlar: 1988/99, 1989/90, 1993/94, 2002/03 och 2006/07. Tvåa slutade han 1992/93, 1994/95 och 2004/05.

Tre Interkontinental/klubblags-VM-titlar: 1989, 1990 och 2007. Tvåa slutade han 1993, 1994 och 2003.

Fem europeiska Supercup-titlar: 1989, 1990, 1994, 2003 och 2007. Tvåa slutade han 1993.

Fem italienska Supercup-titlar: 1988, 1992, 1993, 1994 och 2004. Tvåa slutade han 1996, 1999 och 2003.

En Coppa Italia-titel: 2003. Tvåa: 1984/85, 1989/90 och 1997/98

Ett VM-silver: 1994

Ett EM-silver: 2000


Individuella priser: 

Under-21 European Footballer of the Year: 1989 

FIFA World Cup Team of the Tournament: 1994 

UEFA European Championship Team of the Tournament: 1996 och 2000 

UEFA Champions League Final Man of the Match: 2003 

Serie A Defender of the Year: 2004 

UEFA Team of the Year: 2003 och 2005 

FIFPro World XI: 2005 

UEFA Champions League Best Defender: 2007

Vi kan även lägga till mer än 900 matcher i Milandressen och finfina 126 landskamper för Italien.


För er som inte riktigt förstår hur stor denna man är kan vi ta till ett härligt exempel. "Storklubbar" som Chelsea, Arsenal och Inter har tillsammans vunnit Champions League hela två gånger. Maldini har vunnit den fem.


Sätt er nu och njut, en mycket stor era går mot sitt slut. Kommer vi någonsin få se någon liknande spelar med ett sånt stor hjärta igen? Tvivlar starkt.


Arrivederci Paolo!


Coyotes status!



Hej kära vänner!


Vi förstår att det finns en hel del anhängare och fans där ute som har blivit aningen missnöjda av det uteblivna bloggande kring Coyotes och deras resa genom tiden. Som vi nämnde här för ett tag sen så har säsongen tagit slut och träningarna därmed avtagit en del. Vi ska väl även poängtera att vädret har varit en liten "bov i dramat" då vi sysselsatt oss med uteaktiviteter dessa dagar.


Givetvis har vi inte lagt ner bloggen, och vi har heller inga planer på att göra det. Tyvärr är som sagt säsongen över för vargarna och sommaren närmar sig med stormsteg vilket innebär många andra aktiviteter. Vi kommer så klart skriva om allt roligt som händer.


Coyotes går en mycket spännande framtid tillmötes då det just nu händer otroligt mycket i klubben. Ledningen har i dagarna suttit i långa möten angående framtiden och det ser mycket lovande ut. Det enda vi egentligen kan säga i dags läget är att det kan bli en hel del förändringar.

Så, kära vänner, håll utkik framöver så lovar vi mycket nytt och spännande!


Peace and love!


PG till Ryssland?


En anonym källa till bloggen har fångat Coyotestjärnan PG på bild vid den ryska ambassaden.

Bloggen har under en längre tid fått in mängder med frågor och mejl angående Per 'PG' Gustafssons vara eller icke vara i Coyotes. Bloggen fick ta del utav en unik bild under helgen som, tyvärr, styrker dessa påståenden. PG ska ha fångats på bild utanför den ryska ambassaden i Karlstad där han, enligt källor till bloggen, ska ha pratat om ett medborgarskap. Givetvis är det inte klart på något sätt men vi vill så klart göra rätt för oss och berätta läget. Bloggen kommer göra allt för att få kontakt med huvudrollsinnehavaren för en kommentar.


Stay Tuned!!!!!


Tiger Ferming!


Hasse plockar precis upp bollen ur hål och konstaterar sitt första HIO!


Hasse som ett litet barn på julafton, otroligt roligt. Coyotes grattar givetvis!!

Coyotes ägnade lördagen på olika håll för en gångs skull. Det bjöds på spännande fotbollsmatcher, dansuppvisning, golfrundor och rehab från fredagens hårda kväll. Hasse, Bizz och Obba bestämde sig för att ta sig an härliga Karlstad GK. Och som dom gjorde det.


Dagens stora runda stod Obba för då han låg på banans par ända fram till hål nummer 17 då koncentrationen förmodligen avtog något. Inte så konstigt kanske med tanke på att Mattias ' Hasse ' Ferming skrev in sig i historieböckerna med hjälp utav en Hole In One på röd slingas nummer 7. Det blev "HIO-hasse", som han nu kallas, första HIO.


- Det kändes redan i svingen att detta skulle bli ett slag som skulle gå till historien. Säger en mycket glad Hasse när vi når honom över telefon.

Det blev så klart stort jubel från både Obba och Bizz men Hasse rörde inte en min utan tog bara upp peggen och gick vidare mot flaggan. Snacka om superdiva, givetvis med all rätt efter ett sådant slag.

Vi är så klart otroligt glada och stolta över vår egna Tiger och riktar givetvis ett riktigt stort GRATTIS!


Manchester United försvarar titeln!


Manchester United firar ytterligare ett ligaguld, 18e i ordningen!

Ja, kära vänner. Efter en lång säsong som inneburit allt och lite till står vi nu med segraren. Efter dagens målsnåla tillställning, mot Arsenal, blev då klart att Manchester United försvarar sin ligatitel och står nu med 18 ligatitlar i historien. Lika med Liverpool. Stort.


Man kan i år även upprepa 1999 års bedrift då man tog hem hela 3 titlar på ett och samma år. United vann tidigare under året ligacupen och vann alltså idag även ligan. Den största utmaningen har de dock framför sig. Den 27e Maj så smäller det ordentligt i Rom. Det är då det kommer avgöras vem som är bäst i Europa, Champions League final mot Barcelona väntas.


Står United där då med bucklan i handen har de alltså lyckats försvara ligatiteln OCH Champions League titeln. Är det något lag som tidigare gjort samma bedrift? Ännu större.


Vi gratulerar givetvis alla hängivna United fans därute. Vi måste även givetvis rikta våra största gratulationer till Coyotes egna United fans i Tärnbro och PG. Ett stort grattis från övriga Coyotes!


Premier League avgörs idag?


Får vi se liknande bilder i eftermiddag?

Helg och Lördag igen vilket i vanlig ordning betyder en dag full med sporthändelser. Dagens riktiga toppmatch hittar vi redan vid lunchtid, 13:45 för att vara mer exakt. Det är serieledarna Manchester United som tar emot de bittra rivalerna Arsenal. Det är alltså idag hela ligan kan avgöras. Med en vinst för Fergusons gubbar så kan de gladeligen återigen titulera sig som seriesegrare, för vilken gång i ordningen? Vi kan inte annat än att hylla den fantastiska klubben. Så alla fotbollsintresserade, slå er ner i soffan och luta er tillbaka. Det lär bli en riktig fotbollsfest.


Klockan 13:45 och matchen visas så klart på canalplus sport.


Peace.


Johan Franzén!


Johan Franzén firar ännu ett mål. En vanlig syn nu för tiden.

Efter att ha njutit av Detroits vinst framför TVn igår så finns det speciellt en spelare vi måste ägna några rader åt. Det är vår kära landsman Johan Franzén. Den resa han har gjort de senaste åren är helt fantastisk. Att gå från en medelmåtta i Linköping till att ha vuxit ut till en nyckelspelare i världens bästa klubblag är stort.


Det började i en 3-4 kedja med defensivt ansvar och har idag utvecklats till en målskytt av stor rang. Om vi går tillbaka till förra årets slutspel och räknar in årets så har Franzén stått för smått fantastiska 20 mål på 25 matcher. Ett otroligt snitt som ingen i ligan är i närheten av. Vi kommer säkert få se mycket mer av "The Mule", som han så fint har döpts till, framöver. Johan är som gjord för de små rinkarna och han verkar trivas förträffligt bra i kampen om Stanley Cup.


Att han kommer bli en nyckelspelare i OS nästa år är det absolut ingen tvekan om. Vi avslutar med ett härligt citat från gårdagens kommentatorer - "The Mule is still kicking the ducks in the head".


Brons till Tre Kronor!


Våra bronshjältar!

Kära vänner, dags att summera gårdagens otroliga sportdag!


Vi börjar med bronsmatchen i VM där vårat kära Tre kronor tog emot USA. Efter två medaljlösa år blev det äntligen en ny framgång, nu i form utav ett brons. I det stora hela får vi vara väldigt nöjda med en medalj. Man ställde upp med nio VM-debutanter och många unga spelare. Att Kanada och Ryssland skulle mötas i ännu en final var det absolut inga större odds på. Det är något vi helt enkelt får vänja oss vid då det ser ut att bli en riktigt härlig maktkamp de båda emellan. Vi noterar även att Kung Kenny åter tog en plats i det ärorika Dream-Team.


Finalen mellan Kanada och Ryssland blev en riktig nagelbitare där Rysslands Radulov blev stor en stor nationshjälte när han slog in det avgörande 2-1 målet. Vi noterar även att Rysslands målvakt Bryzgalov stod för en riktigt fin insats när han räddade hela 37 skott. Är den stora röda maskinen tillbaka för att stanna? Ser onekligen ut så. Det kommer, som vi nämnde tidigare, bli en riktig maktkamp framöver. Otroligt spännande.


Vi går vidare i hockeyn och vänder oss över atlanten där Detroit tog emot Anaheim i slutspelet. Efter två bortamatcher var det dags att få spela i sin egna borg. Det skulle bli en ganska så bekväm resa där det hela slutade med en 4-1 vinst. 3-2 i matcher till svensklaget.


Fotbollen då? Jo, det krävdes "bara" en vinst från Inters sida och ytterligare en ligatitel skulle vara i famn. Efter en något trist tillställning och ett kryss så hade Mourinho inte mycket att glädjas över.

Manchesterderbyt blev som väntat och United tog åter tillbaka första platsen. Ännu en titel till Fergusons mannar, finns väl inget som talar emot nu?


Fantastisk sportdag!

Först och främst får vi be om ursäkt för den dåliga uppdatering vi haft de senaste dagarna. Vi har tydligen, på något otroligt sätt, gjort oss ovänner med våra bredbandsleverantörer då vår lina gått upp och ner likt en gammal berg-och-dalbana. Vi ber återigen så hemskt mycket om ursäkt.

Söndagar brukar i vanlig ordning betyda bakfylla och stora sportevenemang runt om i världen, idag är inget undantag. För oss sportnördar finns det en hel del att gotta sig i. Eller vad sägs om?

Manchesterderbyt mellan United och City, pågår just i detta nu. 1-0 genom, något oväntat, Ronaldo. Visas på Canalplus sport extra. En vinst i dag och de skaffar sig ett riktigt bra utgångsläge framöver.

Redan 15:00 drar Inter (Idag utan avstängda Zlatan) Chievo igång. 3 nya poäng idag och ligatiteln är snart ett faktum. Kanal 9.

Om nu första halvlek skulle vara en katastrof går det att byta kanal till 6:an. Då handlar det om bronsmatchen mellan vårat kära Sverige mot USA i ishockey VM. Den visas som sagt i 6an och går av stapeln klockan 16:00.17:00 drar vi vidare till ytterligare ett derby. Nu i huvudstaden London. Arsenal tar emot rivalen Chelsea. Dags att byta tillbaka till Canalplus sport 1.


Efter ett förmodat rykande hett derby kan vi byta land och kanal och vända oss mot varma Spanien. Barcelona, som nu i veckan blev klart för Champions League final, har seriematch mot Villarreal. Blir det återigen en uppvisning i hur man spelar en bländande offensiv fotboll med världens bästa Messi i spetsen? 19:00 TV4 Sport.


Klockan 20:00 drar finalen i ishockey VM igång. Finalen kommer bli en repris från föregående år då det återigen är Ryssland mot Kanada som möts. De båda nationerna står utan tvekan i en egen liga just nu. Vi hoppas givetvis att Kanada kliver upp ett par steg och tar tillbaka guldet.

Kanal 6, 20:00.


Och för er fotbollsintresserade tar kvällen inte slut här, absolut inte. Kvällen erbjuder en sista toppmatch. Nu från Italien. Milan tar emot ligarivalerna Juventus i ett rykande hett möte där mycket står på spel. En vinst för Milan är ett måste för att fortfarande ha en liten teoretisk chans att vinna ligan. En förlust och Juventus är bara en liten poäng ifrån den så åtråvärda andra platsen. Det har även surrats en hel del under veckan om Juventus tränare Ranieri. Det sägs nämligen att en vinst mot konkurrenten är ett måste för att jobbet fortfarande ska vara hans.

Canalplus Sport 2. 20:30.


Vi som föredrar ishocket ska dock inte hänga läpp. Söndagens sista match kommer nämligen glädja oss då vi får se en riktigt härlig batalj. Det är nämligen slutspelsmatchen mellan svensklaget Detroit Red Wings mot Anaheim Ducks. Efter två matcher på västkusten är det dags att vända tillbaka till Detroit. Det är i dagsläget helt jämnt med 2-2 i matcher. Blir det hemmafördelen som avgör kvällens drabbning? Svaret har vi senare ikväll.

23:00 i Canalplus Sport 1.


Livet är orättvist!


Drogba vid förlusten: "Du är en jävla skam"



Så här dagen efter då man har smällt maten, situationerna och intrycket så kan man inte göra mycket annat än att känna en smutta medlidande tillsammans med Chelseasupportrarna efter gårdagens förlust mot Barcelona. Efter totalt 185 minuters total dominans, med deras minst sagt ruggiga defensiv som fått världens bästa offensiva lag att se näst intill bleka ut, släppa in ett mål är inte något annat än olyckligt, det kan INGEN påstå. Det känns faktiskt inte så här i efterhand att Barcelona på något sätt heller var värda det där kvitteringsmålet som ledde dom till seger. Ska inte ett sånt lag med så fruktansvärt mycket stjärnor prestera bättre i en CL semifinal? Jo, man tycker det!

Men spelade Barca så fruktansvärt dåligt då?
Vart var Messis löpningar i djupet med boll och dom där genipassningarna fram till Etoó? Det blev mest bollinnehav och runt-passningspel och det var verkligen inte Barcelonas fel, det var till hundra procent Chelseas förtjänst.

Ett mer kompakt, fysiskt och eftertänksamt försvarsspel hittar man möjligtvis i biljardvärldens toppelit, men i fotbollen finns det bara ett lag som klara av något liknande och det Chelsea.


Runt om i världspressen sågas den norska domaren från gårdagens match och jag tycker att det är så jävla synd att domaren ska hamna i ett sånt fokus. Straffmissar hit och straffmissar dit. Det är sjukt olyckligt och framförallt i det skedet av matchen. Framförallt för Chelsea som förtjänade den där straffen så mycket. Men redan efter några minuter kände man att detta skulle kunna hända då domarens konsekvens knappt existerade. Fair, så här i efterhand gjorde han verkligen inte en bra match men hur jävla lätt är det att stå där ute och ta besluten, framför allt när man inte har varit konsekvent ifrån början.

Nej, i alla högsta grad olyckligt, men ännu mer olyckligare än Chelsea och desto lyckligare är Barcelona. Livet är allt bra orättvist...


/ Signerat Coyoten Stenen...



Bloggen hyllar - Kjell Bergqvist!

Det är återigen dags för bloggen att dra fram en liten hyllning. Vi satt hemma hos Stenen och pratade lite om plötsligt kom Kjell Bergqvist upp på tal.

Grattis Kjell, veckans hyllning går till dig för din rapphet, intelligens och karisma.

VI ÄLSKAR DIG!


Namn: Kjell Berqkvist

Bor: Hammarby Sjöstad (Stockholm)

Ålder: 56 år

Kuriosa: Varit gift med Yvonne Ryding som blev Miss Universum 1984. De har två döttrar tillsammans.



Coyotes sluter upp till toppmötet!

Ja, dags för en liten lilllördags-avstämning. Veckan har redan nått sin mitt och dagarna bara rusar iväg minst sagt.

Igår avgjordes första semin i CL mellan Arsenal och Man United och det blev väl inte direkt någon spännande tillställning då United avgjorde redan efter 10 minuter med deras 2-0 ledning. Matchen slutade 3-1 till bortalaget United.

Ikväll däremot kommer det minst sagt att smälla. Barcelona åker till London för att möta Chelsea i den andra semifinalen. Coyotes kommer självklart att finnas nere på Score för att känna på stämning. Med 0-0 från första mötet måste båda lagen anfalla och avgöra matchen, så detta kommer att bli riktigt roligt att se.

Ikväll: 20.45 Kanal: 6



Annars då?

Vad händer kring Coyotes nu när truppen har tagit semesterledigt från träning ett tag.

Jo, Bullen har ju köpt en lägenhet i beryktade Svarvaremästaren, precis UNDER Stenen där det självklart renoveras för fulla muggar. Humlan, Hasse och Bizz spelar golf hela dagarna då Stenen fortfarande är sjukskriven där mestadels av tiden går till rehabiliteringsträning. Zorro och Rambo är mestadels på krogen och PG jobbar stadigt och tänker på hälsan...


Ses ikväll gott folk!



Bloggen ger sin syn på Zlatan!


Zlatan Ibramimovic

Faktaruta:
Namn:
Zlatan Ibrahimovic.
Född: 3 oktober 1981 i Rosengård, Malmö.
Status: Sambo med Helena Seger som han har två barn med, Maximilian och Vincent.
Bor: Milano.
Kuriosa: Redan som 17 åring hade Zlatan svart bälte i taekwondo. Tävlade i Malmösklubben Evighet.



Den senaste tiden har ryktena kring världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic minst sagt varit febrila runt om i världspressen. Det uppges att många klubbar runt om i världen är intresserade över hans påskrift och detta är ju självklart inte särskilt förvånande.

Zlatan håller på att avsluta sitt livs säsong med Inter som är bara några få poäng ifrån att säkra titeln för fjärde gången i rad. Många tror och framförallt tycker att Zlatan har gjort sitt i Inter nu och ska ta steget vidare för att vinna de stora titlarna.

I de lag han spelat i de senaste åren som Ajax, Juventus och Inter har han vunnit ligan i princip samtliga år med alla lag men i t.ex. Champions League har det inte varit samma framgång direkt, varken för Zlatan eller för hans lag.


De klubbar som Zlatan mest förknippas med nu är de spanska topplagen Real Madrid och Barcelona. Vid en eventuell övergång så är det spanska ligan som kommer att gälla för vår Zlatan och han har dessutom uttalat sig om att den spanska ligan är det som lockar.

Expressen skrev idag att Real Madrid förbereder ett bud på hela 635 miljoner + Arjen Robben för att knyta åt sig svensken och det är ett bud Inter faktiskt ska lyssna på.

Real Madrid är väl helt klart ett lag Zlatan skulle passa in i om man jämför med Barcelona som har ett mer stjärnspäckat lag än någonsin och framförallt spelar en annan typ av fotboll.

Det känns inte rent spontant att Messi, Etoó, Iniesta, Xavi, Bojan och Henry behöver Zlatan. Det blir nog lite kaka på kaka, minst sagt. Däremot att se en nytänd Zlatan tillsammans med Nistelrooy, Sneijder, Huntelaar kan bli en riktig succé.  


Många Interfans hävdar även att Zlatan absolut inte kommer att lämna Milano och Inter där familjen har fått ett otroligt fint liv, även plan. När coach Mourinho blev klar för Inter kände nog många att han och Zlatan skulle bli ett radar par och komma varandra mycket nära och det är väl det minsta som har hänt. De har väl mer eller mindre skrivit kärleksförklaringar åt varandra i intervjuer den senaste tiden...


Hoppas att alla dessa spekulationer kommer att tända Inters ledning som kommer att göra allt för att få hålla kvar Zlatan. Det enda de kan göra är nog att öppna plånboken så mycket som Mourinho och Zlatan kräver för det är inget snack om att det är dom som ska förvalta Inters framtida framgång.

Vi ser gärna att Inter tar det senaste alternativet där de behåller Zlatan och öppnar upp plånboken rejält och ger sig ut i Europa och utmanar om titlarna. De har grundstommen i målvakten César, en ytterback av världsklass i Maicón, defensivbjässarna Zanetti och Cambiasso och ungtupparna Balotelli och Santon. Succéduon Diego Milito och Motta från Genoa är en bra start på vägen, så nu är det bara att hålla tummarna och vänta på Silly Season.


Vi på bloggen kommer självklart att följa detta med spänning. Håll utkik i sommar!



Bloggen spottar!


GuldGreger här i Moradress!      Kungen, Totto!                               Matte här i Leksand, stannar han?


Coyotes beslöt sig tidigare idag att samlas upp för en lunch och diskutera framtidsplaner. Det blev den så klassiska restaurangen Ditt matställe på Norrstrand. Alltid lika underbart! Maten var beställd, salladen framme och redo att avnjutas när vi till vår största förvåning får syn på tre riktiga gamla färjestadsrävar. Det var inga mindre än Mathias Johansson, GuldGreger Artursson och Thomas 'Totto' Rhodin. Alla samlade på en och samma plats, hur stort är inte detta?


Tyvärr satt vi alltför långt bort för att kunna höra vad som diskuterats. Det blev säkert lite gamla minnen från den gamla goda tiden då de alla spelade tillsammans och även kanske lite framtidsutsikter? Både Matte och Totto står i dagsläget utan kontrakt, så Greger kanske såg sin chans här att lägga till lite goda ord om sin nuvarande klubb, Mora.


Bloggen noterade i övrigt att dagens lunch blev fläsk, potatis och löksås. Mathias Johansson var förövrigt väldigt modemedveten då han bar ett par Fred Perry skor.
Härligt Matte!




VM drar igång på allvar - Bloggen synar!

Efter gårdagens sista matcher i gruppspelet är det nu dags för VM att dra igång på riktigt och de fyra kvartsfinalerna står nu klara. Sverige kommer att få det väldigt tufft då de kommer att ställas mot spelskickliga Tjeckien med den gamla räven Jaromir Jagr i spetsen. Sverige har haft det ganska tungt hittills med det defensiva arbetet då de släppt förbi alldeles för mycket och det kommer absolut inte att hålla mot ett sånt starkt kontringslag som Tjeckien Vad talar då för Sverige?

  

Kvartsfinal1:

Monstret måste självklart storspela och kanske till och med måste överträffa sig själv och göra sin livs match. Huselius har varit en positiv fläck i det svenska anfallsspelet och kommer få ett stort ansvar tillsammans med Omark i offensiven. Backjättarna Odoya, Grossman och Jönsson kommer att få dra det tunga lasset där bak och kommer att få jaga på de svenska kronorna tills matchen är över.
Bloggen tippar
: 3-2 till Tjeckien efter en tät, spännande och böljande tillställning.

Torsdag klockan 20:15

Kvartsfinal2:

Ryssland mot lillebrodern Vitryssland. Kan inte sluta med något annat än stortvinst för favorittippade Ryssland. En skräll som mot Sverige kommer inte att hända då Ryssland är totalt överlägsna.

Bloggen tippar: 6-1 till Ryssland.

Onsdag klockan 16:15

Kvartsfinal3:

Finland - USA. En match som står ganska öppen så här på förhand. Experterna får det nog ganska svårt att tippa denna match men Finland kommer att dra det längsta strået i denna match då truppens bredd och bättre målvakt kommer att vara avgörande.

Bloggen tippar: 4-2 till Finland efter att satt dit spiken i kistan i tom kasse.

Onsdag klockan 20:15

Kvartsfinal4:

Kanada-Lettland. Finns inte så mycket att säga. Den dag Lettland vinner över Kanada i ett VM så brinner älven. Coyotes streakar på torget vid ett Lettisk seger. Inget talar för Letterna.

Ett par snabba mål så rinner detta iväg till tvåsiffrigt.

Bloggen tippar: 7-1 till Kanada.
Torsdag klockan 16:15


Coyotes samlas på stan igen!


En strand i Barcelona....... (Stene har varit på denna strand, Såklart!)


Det händer mycket i sportvärlden just nu och det är något Coyotes självklart tar vara på. Slutspel i NHL, Ishockey-VM och Champions Leauge semifinaler skall snart avgöras. Nej, det är bara att luta sig tillbaka i sofforna och njuta.

På onsdag har Coyotes tänkt att samlas på stan igen (Score så klart) för att avnjuta avgörandet mellan Chelsea och Barcelona. Det kommer bli en riktig toppmatch då Barcelona bara klarade oavgjort hemma och kommer säkert att komma till England med det bästa och mesta spelhumör. Onsdag: 20.45

Dagen innan ska vi inte glömma den andra semifinalen, det engelska toppmötet mellan Arsenal och Manchester United. United tog en ganska konfortabel seger senast och kommer nog gå ut som segrare efter denna strid om inte Arsenal hittar på något otroligt. Tisdag: 20.45

Ikväll då?
Självklart finns det sport att titta på redan idag. Sverige möter Frankrike i Ishockey VM där det kommer att avgöras vilka de möter i Kvartsfinalen. Vid vinst lutar det mot att det kommer bli tjeckiskt motstånd i kvarten.
Sedan ska det väl även sägas att det är toppmatch i Allsvenskan, om man får lov att kalla någon match i den där jävla skit ligan toppmatch. Elfsborg tar emot serieledarna IFK Göteborg. Har egentligen inga kommenterar kring matchen. Kan sluta allt mellan 0-0 till 6-0... Ikväll: 20.00 - Canal+
Kvällens höjdpunkt får vi nog ändå åka till Stockholm för. Hammarby tar emot seriestarka GAIS, där göteborgarna kommer att ta över huvudstaden. Kvällens vilda tippning: 1-4. Ikväll: 19.00



FBK-Monstret tog Sverige till Kvartsfinal i VM!

VM-2009 i Schweiz
Idag besegrade Sverige arrangörnationen Schweiz och säkrade kvartsfinalplatsen. Mycket tack vare vårat underbara Monster från Färjestad!



Grisfest hos Bizz blev ett faktum!


Kvällens huvudperson med all respekt!
Martin Rosenblad

Aoouuuuu!


Söndagar är oftast fyllda av ångest. Speciellt dagen efter då bakfyllan är faktumet som inte kan lämna kroppen eller huvudet. Vad dåligt man kan må ibland!

Denna dag har nog de flesta inom Coyotes känns så där som man oftast bara känner på söndagar. Man vet liksom inte vart man ska ta vägen eller hur, det förblir fosterställningen tills besöket på toaletten blir nästa steg. Men men...


Gårdagen, lördagskvällen skulle firas med stor grillfest hos Bizz på Romstad. Som vanligt vid grillfester åsidosätts själva grillningen ganska fort så fort spriten börjar florera. Detta hände såklart efter typ 20 minuter. Men det var ingen som grinade illa för det.


Martin "Murre" Rosenblad skulle bli en av festens absoluta höjdpunkt och profil. Som en liten återträff med gänget var Murre inte direkt den som spottade i glaset. Han är ju inte den som brukar göra det direkt, men igår var något fruktansvärt, minst sagt!


Efter att groggarna rann ner och flaskorna byttes ut mot andra slutade man att summera kvällen och allt det andra. Allt spårade ur och den trevliga grillfesten blev en fylleskandal.

Altanstolar, spritflaskor, ölglas och kubbpjäser möblerades om och tackade för sig!


Årets absolut roligaste, sjukaste och värsta tillställning!

Tack Bizz!



Glenn!


Humlan i TRÅKIGT esse!


Tråkiga svin, Stenen och Glenn!


Inte varje dag vargarna har damer på besök!


Murre i ett tidigt stadie. Tro det eller ej!


Hasse Ferming! Vad ska man säga?


Nyktra paret?


Ännu mer flickor!


Veckans videoklipp - Robinssons största genom tiderna!

Hej kära vänner!

Ja, det har varit en fullstpäckad vecka för våra Coyoter, där hemvändarfester, El Clasicomatcher och storslagna fester bara har varit några få saker som gjort veckan förgylld. Mer om dom kommer självklart att komma upp, vi har väntat lite med det på grund utav att bilderna från tillställningarna har varit svårt att få fram, men nu har vi äntligen lyckats och under dagen eller imorgon kommer allt komma upp.

Så länge kan ni se och njuta av Robison-Christians stamtal hem till hans kära fru efter att han lämnat Robinson självmant: För er alla som har följt Robinson förstår ju att detta är komik av toppklass.


Bloggen presenterar - Filmtipset!

Låt den rätta komma in

Filmen som är baserad på boken "Låt den rätte komma in".
Oskar, en mobbad 12-åring, drömmer om hämnd. Han blir kär i Eli, en märklig flicka. Hon tål inte solen eller mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Eli ger Oskar styrkan att slå tillbaks men när han förstår att Eli måste dricka andras blod för att leva, står han inför ett val. Hur mycket kan kärleken förlåta?

En superintressant film för alla filmälskare och absolut inte bara för de som älskar svensk film.
Absolut en av de bästa, vackraste svenska filmerna genom tiderna. Att den har 8,2 på imdb säger en hel del!




Valborgsfirandets polisdygn!

Utdrag från polisdygnet:http://www.vf.se/

Mycket fylla, mycket bråk. 48 personer fick fira valborgsmässoafton i de värmländska häktena. Fem misshandelsfall betecknas som grova. På Västra Kanalgatan i Karlstad blev en kvinna överfallen av en man i vad som betecknas som våldtäktsförsök. Hon lyckades dock slita sig loss och springa därifrån. Överfallet inträffade vid 23.30-tiden. Kvinnan har kunnat lämna ett signalement som säger att mannen var 20 - 25 år, 179 - 175 centimeter lång, hade svart skinnjacka, rakat huvud och talade svenska.


Den första grova misshandeln inträffade redan vid åttatiden på kvällen i Torsby.

Två yngre män kom i bråk. När den ene hamnat på marken sparkade den andre honom i ansiktet. Strax efter klockan nio blev en 19-åring i Säffle grovt misshandlad.

Även han blev sparkad i huvudet när han låg på marken.


Kvart över tolv på natten slog en 21-åring en glasflaska i huvudet på en gäst på en restaurang i Arvika.
Ett stort sår fick tas om hand. En kvart senare hände samma sak i Grums. Där var det en flicka som slog en annan flicka, 17 år gammal, i huvudet med en flaska. Kvart i två, slutligen, blev en 17-åring misshandlad vid Södra torget i Kristinehamn. Tre andra ynglingar gav sig på honom. Han fick bland annat skador på tänderna och i en axel.
I Filipstad och Kristinehamn satte sig berusade personer till motvärn när polisen skulle ta hand om dem. Två anmälningar om våld mot tjänsteman är inlämnade.


Utöver detta inrapporterades alltså en mängd fyllerier och även en del narkotikabrott. Totalt är 334 händelserapporter noterade hos polisen.
Ännu mer finns att hämta på nwt.se http://www.nwt.se/polisdygnet/article522895.ece

Välkommna gott folk till det nya, fina Sverige där åttitalisterna kommer att föra oss mot ny välfärd!



RSS 2.0