Matchreferat - Coyotes slog från underläge och vann titeln!



Först kommer det matchreferat från cupen och sedan kommer ett vackert bildspel som vår kära fotograf David "Glenn" Hall har tagit. Ett stort tack till Glenn och resten av Coyotes som hade en finfin dag ute på Skutberget i lördags när dom gick ut och vann Junicupen 2009!

Gruppspelet

Carlstad Coyotes - Team Årsta Havsbad 3-6

Öppningsmatchen blev mot Stockholms stolthet och även värdarna för cupen.
Det skulle bli Coyotes första officiella match och givetvis var det spänt inledningsvis.
Årsta började matchen i ett rasande tempo och rutinen från tidigare korpen-cuper syntes lång väg. Något som prärievargarna saknade, det var trots allt första matchen och taktiken samt positionsspelet uteblev aningen.

Matchens prestation: Calle Åhs långskott, snyggaste målet redan i första matchen?


Carlstad Coyotes - Dasarna 2-2

Andra matchen blev mot Dasarna som åkt hela vägen från Dalarna. Det skulle också bli en hård nöt att knäcka visade det sig. Efter första matchens taskiga resultat byttes det nu taktik och även några få ändringar i start-7an.

Två riktigt viktiga pusselbitar föll på plats då Adam ' AJ ' Janäng och Per ' Efen ' Efraimsson anslöt. Adam, som åkte från Göteborg på morgonen blev aningen försenad pga trafiken. Efen missade även han första matchen pga jobb.

Med de på plats och revanschsugna vargar blev det bättre spel i andra matchen. Coyotes kontrollerade matchen ganska bra och borde kanske haft något mer mål med sig, speciellt med tanke på en missad straff.

Coyotes första seger såg ut att komma efter en ledning med 2-1 när endast en minut var kvar, men givetvis kom vattenskallen som ett brev på posten och en liten miss i försvaret resulterade i ett baklängesmål.

  

Carlstad Coyotes - Dragons 1-1

Den sena kvitteringen från Dasarna satte sig i huvudet och det syntes i inledningen då inte mycket gick prärievargarnas väg. Om första matchen var usel så var det här, otroligt nog, ännu värre.

Stämningen blev knappast bättre när Dragons, något oväntat, slog in 1-0 i början av matchen. Efter ett par snabba taktiska drag från coach Stenekas blev resulterade ett massivt övertag och chanserna bara radades upp. Koncentrationen och skärpan lös tyvärr med sin frånvaro.





Semifinal

Carlstad Coyotes - Dasarna 4-2

Stenekas behöll ändringarna från Dragonmatchen och nu märktes det att Coyotes hittat rätt i positioner och de njöt verkligen där ute på planen. Semifinalen slutade med storvinst och finalen var ett faktum.



Final

Carlstad Coyotes - Team Årsta Havsbad 2-1

Äntligen final. Båda lagen såg ytterst fokuserade och laddade ut. Coyotes ändrade egentligen ingenting i sitt spel och fortsatte att jobba på med ett disciplinerat försvarsspel och ett hårt arbetande anfallsspel.

Hemmalaget Coyotes började i ett rasande tempo och fick snabbt in två mål och kunde spela avslappnat och självsäkert genom i princip hela matchen. Årsta lyckades få in en reducering och började jaga en kvittering på vargarna. Men med ett bländande spel från hela truppen lyckades Coyotes hålla stockholmarna borta och tog tillslut hem finalen och första titeln var i hamn! Ett stort grattis Coyotes!







Coyotes skriver ett stycke historia!

13 juni 2009. Nu mer ett historiskt datum för Coyotes. Det var äntligen dags för alla vattenskallar att

få leva upp till den otroliga press som de fått stå emot de senaste dagarna. Och som dom gjorde det.


Redaktionen har fått in en hel del tvivelaktiga mejl under veckan från avundsjuka folk som rent av skrattat åt oss. Citat som "Avdankade nollor" "Vilka tror ni att ni är egentligen?" "Ni kommer inte ha en chans" har florerat ganska vilt i mejlboxen.


Vi har nu bara en sak att säga till alla er Coyotes-hatare. Vi klarade det. Vi har nu vunnit vår första titel och, det här gott folk, det är bara början på en ny stor era.


Tyvärr hinner vi inte blogga alltför mycket ikväll. Självklart kommer det komma upp matchrapporter, bilder, intervjuer och mycket mycket annat.

Nu närmast är det segermiddag - där segerpytt står på menyn - med hela flocken och givetvis de anhängare som stöttat oss under dagen. Efter middagen är dags att bege sig vidare mot centrum, väl där kan allt hända. Vi önskar er så klart en otroligt härlig kväll så ses vi i dimman.


Väl mött

/

Coyotes!


Spelschemat - Coyotes spelar öppningsmatchen mot storfavoriten!

Då är spelschemat inför helgens Junicup 2009 fastställt. Vanligtvis brukar detta vara en av Sveriges största Korpen-turneringar, men i år är deltagarantalet rekordlågt pga. dålig marknadsföring. Fy skäms Korpen!
Men som alltid finns det alltid underbara och engagerande människor i fotbollsvärlden som beslutade sig att ta saken i egna händer och arrangera allt själva. Detta år är det stockholmslaget Team Årsta Havsbad som är huvudansvariga.
Team Årsta Havsbad har vunnit denna cup förut och många tror att det kommer bli svårt att övervinna dom även i år.


Coyotes spelar sina matcher följande tider:
Plats: Samtliga matcher spelas på Skutberget.

10:00 Team Årsta Havsbad - Carlstad Coyotes
10:45 Dasarna - Dragons
11:30 Dragons - Team Årsta Havsbad
12:15 Carlstad Cyotes - Dasarna
13:00 Dragons - Carlstad Coyotes

13:45 Team Årsta Havsbad - Dasarna

14:30 Semifinal: 1:an - 4:an
15:30 Semifinal: 2:an - 3:an
16:00 Final


Mer information om de övriga lagen kommer senare...
Tack för erat stöd!

/Coyotes

Stenen coachar Coyotes?


Får vi se stenen på planen iförd kostym i helgen?

Efter truppen presenterades började det så klart surras kring vem som skulle få äran att coacha laget.
Det står nu klart och inte helt oväntat blev det stenen som får ta på sig den rollen.

Vi fick tag i en, för ovanlighetens skull, stressad stenen för ett par frågor.


Tjenare Stenen, först och främst. Hur går rehabiliteringen?

- Jotack, det går utmärkt. Fötterna upp, bena ner, eller vad säger man. Men just nu ligger allt fokus på laget och cupen, fyller han i snabbt.


Så det stämmer alltså, det är du som kommer coacha laget i helgen?

- Självklart, detta är en av mina stora drömmar. Jag trodde väl kanske jag hade mer och ge ute på planen innan detta skulle bli aktuellt, men just nu är detta ett väldigt bra komplement till min rehabträning. Jag älskar det!


Härligt med passionerat folk. Har du redan klart med taktik och laguppställningar?

- Ja, det måste jag säga. Jag känner dom här gubbarna innan och utan, jag vet vad dom har att ge. Framförallt har jag en spelidé och taktik upplagd av vad gubbarna har för kvaliteér och det är det som kommer göra oss väldigt starka. Det är så man vinner titlar...


Ja det låter ju bra, vill du dela med dig av något redan nu kanske?

- Absolut, det är väl ingen hemlighet att våran styrka ligger på de starka och löpvilliga mittfältarna men sen vill jag även nämna vårat huvudspel på fasta situationer. Vi kommer så klart spela efter filosofin "anfall är bästa försvar". Jag har givetvis en och annan variant men det vill jag förstås inte gå in på idag.


Du har haft en hel del tränare genom dina dagar. Är det någon som varit en extra inspirationskälla inför helgens arbete?

- Ja, det är så klart den gamla NIF-tränaren "Rolle". Hans kunnande och engagemang förde oss till stora titlar och det är väl så jag kommer att arbeta.


Kul. Finns det någon spelare vi bör följa lite extra?

-Vill helst inte gå in på några namn om du ursäktar eftersom start-7an inte är klar än men vår nyckel ligger på mittfältet.
Helt klart


Vad har ni för mål med cupen?

- Det enda som gäller är seger givetvis, allt annat är en besvikelse.


Till sist, den viktigaste frågan. Den om din outfit. Kommer vi få se stenen i en kostym?

- En respekt och ansvarsfull coach bär alltid kostym...


Sch, sch, sch... Truppen klar!

Onsdagen lider mot sitt slut och Coyotes har precis avslutat en härlig tillställning på Score. VM-kvalmatchen mellan Sverige och Malta, truppen skulle spikas, framtidsplaner och mycket mycket mer stod på kvällens agenda.


Matchen mellan Sverige och Malta lär knappast gå till historien som en av de bästa matcher man skådat. Våra kära landsmän gjorde dock vad som krävdes, en seger och tre mycket viktiga poäng var i hamn. Intresset för matchen svalnade ganska snabbt och det blev bara mer och mer snack kring Coyotes framtid.


Som vi nämnt tidigare är det fantastiskt mycket som händer i klubben just nu. Tyvärr kan vi inte riktigt gå ut med allt än men vi kan säga som så att det pågår förhandlingar med eventuella nyförvärv och sponsorer. Mer om det kommer inom de närmsta dagarna. Håll ut kära vänner!



Lördagen den 13e juni kommer det skrivas historia då Coyotes ställer upp i en fotbolls-cup, som vi redan avslöjade under veckan. Mejlen har strömmat in och snacket på stan har mest handlat om truppen.
Vilka kommer få det ärorika uppdraget att ställa upp i Coyotes ståtliga färger?

Efter ett par dagars förhandlingar
, fys och teknikträningar har vi nu enats om en slutgiltig trupp.

Vi har åtta spelare som utgör kärnan till cupen. Vi kommer dock också att använda oss av tre "provspelare" Där vi, mer grundligt, kan gå igenom varje individ och se om det är något för Coyotes. De fyra provspelarna är inte vilka som helst utan kommer närmast från NIFs forna storlag som hade sina glansdagar för ett par år sedan.
Har de vad som krävs? På lördag har vi svaret.


Carlstad Coyotes kommer ställa upp med följande spelare:

  Ledare:
  - Huvudcoach: Erik "Stenen" Stenekas
  - Hjälptränare: Totte "Totte" Johansson
  - Hjälptränare: David "Glenn" Hall
  - Vattenbärare: Johan Tärnbro.

  Spelare:
- Mattias ' HIO-Hasse ' Ferming

- Ola ' Bullen ' Sandelin

- Andreas ' Humlan ' Larsson

- Eric ' Bizz ' Ericsson

- Per ' PG ' Gustavsson

- Carl ' Rambo ' Åhs

- Niklas ' Zorro ' Frisk

- Daniel ' Dazor ' Axelsson


  Provspelare:
- Martin ' Murre ' Rosenblad
- Per ' Efen ' Efraimsson

- Adam ' AJ ' Janäng

- Robert ' Berka ' Bergkvist



Spelschema och mycket annat spännande dyker självklart upp innan helgen så håll utkik!

/ Kärlek Coyotes

Laget gör sin första värvning - Coyotes presenterar...!



Daniel "Dazor" Axelsson.


Efter en längre tid av spekulationer har nu Coyotes gjort klart med denna otroliga bjässe. Dazor skriver på, som alla andra i coyotes, ett livstidskontrakt värt en oklar summa pengar. Att det blev coyotes för vår nya stjärna var det aldrig något snack om, tvärt om. Han har sagt i media att det bara finns två klubbar i hans hjärta - Coyotes och Gais. Dazor kommer främst med sin otroliga fysik finnas till hands i dom tuffa, täta matcherna, där han kommer att väga över och bli ett stort avgörande. Dock ska vi inte räkna bort stjärnans bländande teknik.

Vi gratulerar alla parter i denna affär. Fansen älskar dig redan!


Välkommen till Laget, Axelsson!



ÅTTA SNABBA:

Ålder: 21

Morgonvikt:102 kg

Längd: 195 cm

Styrka: GAIS-styrka.

Svaghet: Ölen.

Bästa minne: När jag hittade Ola gråtandes i duschen.

Motto: Alla är innerst inne GAISARE!

Roll i Laget: Nummer 10-rollen!


Coyotes trupp inte spikad - på grund av förhandlingar!

I denna underbara junikväll samlades Coyotes vid veckans första samling inför helgens höjdpunkt, Junicupen 2009!
Solen lyste som en ängel över Coyoteshimmelen och ett antal anhängare hade samlats för att se laget.
Man kände en stor harmoni i truppen och man märkte att många längtar till den stora dagen. Det skojades och skrattades och alla var högst delaktiga. Coyoten Ferming höll som vanligt igång gänget med hans underbara skratt!

Kontraktsförhandlare på plats
Mitt i detta lugn visades en oerhörd glöd och intensitet. Det var en bra träning idag.
Det börjades med några lätta varv och trixning för att sedan spela tvåmål hela träningen för att se hur statusen var och känna in sig på lite olika positioner. Det har ryktas en hel del kring Daniel "Dazor" Axelsson ska skriva på nu i veckan och vi kan idag avslöja här på bloggen att han var på dagens träning.
Dazor tog en position, lite släpande bakom Bullen, och avlastade Humlan i defensiven. Såg väldigt bra ut i flåset och han visade även att han kan spela i den typiska nummer 10-rollen, med en bländande passningssäkerhet och ett rappt skott.

Helgens trupp?
Det var egentligen meningen att truppen skulle tas ut och presenteras idag, men pga. pågående kontraktsförhandlingar med två spelare kan detta inte göras. Under morgondagen kommer förhandlingarna att fortsätta och vi här på bloggen hoppas kunna presentera er truppen inför helgen på onsdag, denna vecka.

Spelarna i Coyotes är absolut inte oroliga över hur någonting skall bli. Allt kommer att lösa sig precis som vi förtjänar!
Ha en underbar kväll så kommer det mer rapporter imorgon som utlovat!

/Kärlek Coyotes!


Silly Season 2009 - Tranfserfönstret öppet i högsta grad!

Efter att säsongen tog slut för Coyotes har det varit en hel del spekulationer kring truppen, vilka som kommer att vara kvar och vilka Coyotes kommer att lyckas förstärka med, då nästa säsong kommer bli ännu tuffare. Det har varit en hög av förfrågningar under den senaste tiden.

Silly Season 2009 till er ära presenteras...

  

Rykten ut:


Mattias ' Hasse ' Ferming

Den senaste rapporten vi fått angående Hasse är att hans vattenskalle håller på att explodera efter sin senaste HIO  (Hole In One). Det sägs att han nu håller på att sadla om till golfproffs på heltid, givetvis kommer vi att följa upp detta.



Per ' PG 'Gustafsson

Som ni säkert läst tidigare så har Per fångats på bild utanför ryska ambassaden och vi har nu fått oss själva lite mer kött på benen så att säga. Det senaste tiden har PG tränat kopiöst och har setts i det mytomspundna spåret på skutberget. Även här har vattenskallen varit ett faktum och det sägs att Ryssland är väldigt sugna på att ta in PG i sitt löparteam. Väntar fortfarande på kommentar...



Erik ' Stenen ' Stenekas

Det är sen tidigare känt att Stenen lider utav oerhörda ryggproblem. Hur står det egentligen till? Kommer han någonsin att kunna ställa upp i Coyotes färger igen? Som vi nämnt tidigare är rehaben igång men det är fortfarande mycket osäkert. Frågorna är otroligt många och svaren lär vi knappast få inom den närmta tiden.



Rykten in:

Martin ' Rossi ' Rosenblad

Bloggen har fått in oändliga mängder med frågor kring Rosenblad. Anledningen är enkel, de sägs ha stött på honom i motionsspåret ute i Deje. Han har åkt inlines, han har sprungit och han har även setts ute på en och annan powerwalk, allt taget från våra källor. Kan det vara så att Rossi - i hemlighet - tränar för en comeback och har siktet inställt på Coyotes?



Daniel ' Dazor ' Axelsson

Bloggen presenterade för ett tag sedan att den forna målvaktstalangen Daniel "Dazor" Axelsson har slutat sitt säsongsarbete i Sälen för att vända hem till hemstaden Karlstad. Han har florerat en hel del i Coyotes kretsar den senaste tiden och många hävdar att man jagar talangens underskrift från högkvarteret i Coyotes. Det ryktas även att denna man sadlat om till en sagolik striker? Kommer Coyotes att lyckas knyta denna bjässe?



Per ' Efen ' Efraimsson

Coyotes sägs vara mycket angelägna att få den gamla hjälten till laget. Efen, som är en stor målvaktslegend i det gamla NIF-gänget, skulle självklart bli en stor förstärkning i både innebandy och fotboll. Förhandlingar pågår för fullt och besked kommer säkerligen längre fram. Håll ut!



Carlstad Coyotes ställer upp i den ärorika Junicupen!

Ni alla läser rätt. Nästa lördag, den 13:e juni, smäller det.
Vatten, vind och hav kommer att stanna i takt med att trädkronornas seglande i vinden avtar, sakta men säkert, lugnt, metodiskt och vackert tillsammans med att småfåglarnas kvittrande blir mer och mer som ett sagolikt böljande sus i himmelns himmelska hav.

Välkomna gott folk...
Det kommer att bli värme och kärlek blandat med blod, svett och tårar.

All världens vilda djur, så som människor kommer att vallfärda till denna historiska händelse.
Carlstad Coyotes kommer att ställa upp i den ärorika Junicupen.


Ja, det är fotboll vi pratar om. Coyotes kommer att ställa upp med det bästa laget för dagen och kommer att göra allt för att springa hem den ärorika bucklan till Coyotes och dess hemstad, Karlstad.

Mer information om Coyotes och Cupen kommer att komma varje dag nu den närmsta tiden innan den stora helgen.
Coyotes kommer att ta ut och presentera truppen nu på måndag efter helgen och innan dess är det locket på.
Vi vill gärna inte ha några spekulationer i media och vi hoppas att ni har förståelse för detta.

Vi kommer att syna spelare, ledare och övriga lag innan cupen drar igång. Allt här på bloggen, VARJE DAG!
Missa inte den närmaste tiden!

VI FINNS FÖR ER, NI FINNS FÖR OSS!
ÄLSKAR ER - Coyotes


Coyotesstjärnan rapporterar om rehabiliteringsträningen!

Hej kära, kära vänner!

Vi har tidigare beklagat så oerhört mycket att vår uppdatering här på bloggen har blivit lidande den senaste tiden pga. massa olika anledningar. Det går att skylla på vädret, europaval-tider och andra viktigheter som att storbloggaren Erik Stenekas praktiskt taget har slutat att blogga efter att ha varit mitt uppe i en stenhård rehab för hans oerhörda ryggproblem den senaste tiden.

Hur går det med den egentligen, kommer stjärnan att blir bra?
Han har som ni alla vet fått röntgensvaren och det var INGET diskbråk som vi tackar coyotesguden för, men hans besök hos överläkare, sjukgymnaster och förstärkningsrehab har inte riktigt svarat som förväntan.
Det blev sjukskrivning och hårdträning för stjärnan och det verkar bara vara början. Olika doktorer har konstaterat att det är en led som finns i bäckenet/höft (s1-leden) som inte riktigt är som den ska. Samtidigt har detta medfört att muskulaturen vid ryggraden har slutat arbeta och försvagats, och därav smärtorna i ländrygg och ben. (Ishias och diskbuktning). Men självklart är detta något man inte ska stressa med så vi alla har full förstående över att det kan ta ett tag innan Stenekas är tillbaka på planen bland de andra vargarna.
Men hur som helst deltar stjärnan på alla evenemang i den mån han kan och kommer den närmaste tiden agera Coach i truppen, då det faktiskt inte har utsetts någon officiellt.

Sköt om er kära vänner! Snart vankas det högtid...
/ Coyotes med kärlek...


RSS 2.0