CC rustar för slutspel - värvar en ny Ferming!





Patrik 'Putte' Ferming,
ytterligare en ur den så berömda klanen Ferming. Putte som är storebror åt Matte - kapten - Arn, har nu avslutat sin ishockeykarriär för innebandyns skull. Givetvis var locktonerna från Coyotes alldeles för stora till slut. Vi ska självklart vara glada åt hans beslut då Putte är en riktigt tuff renodlad back. Putte är inte den som viker en tum i närkamperna och vi som följt Putte genom åren vet att han sällan stressar upp sig. Så han sprider ett otroligt lugn i försvaret vilket redan gett oss ytterligare några dimensioner. Putte är inte helt ovan med att följa med upp i anfallen heller, på hans tre inledande matcher har han lyckats skrapa ihop imponerande fyra poäng. Kort och gott - Putte är väldigt allround! Vi hoppas självklart du kommer trivas i CC.

Välkommen till Laget, Patrik 'Putte' Ferming!

ÅTTA SNABBA
Ålder:
23
Vikt: 80 kg
Längd: 179cm
Styrka: De högt uppdragna strumporna
Svaghet: Kort stubin
Bästa minnet: - När jag var först med att skjuta sönder plexiglaset i nybyggda Löfbergs Lila Arena
Motto: 20% dricka, 80% dansa
Roll i laget: Försvarspolis 


Segersviten bruten - dags att bygga en ny!

Först och främst vill vi på redaktionen be om ursäkt för den sena uppdateringen.

Dagen var då kommen. 20e December 2009 gick CCs segersvit i stöpet. Det har givetvis blivit mycket bittra och förbannade mejl till redaktionen, därav den hittils uteblivna matchrapport. Det blev till slut Gruvlyckan som lyckades med det nästintill omöjliga, att vinna. Det finns egentligen inte alls mycket att säga kring denna match förutom slutresultatet - 4-5. Det finns självklart flera anledningar till förlusten men vi kommer inte att skylla ifrån oss. Det är bara att lämna och glömma denna otroligt tråkiga incident. Gruvlyckan var numret större i helgen och vi gratulerar till vinsten. Även om det givetvis känns bittert.

Förlusten var kanske det som behövdes, nu kan batterierna laddas om och vi på redaktionen kan utlova ett extremt taggat CC till omstarten. I slutspelet finns det inget annat än seger som gäller. Spelarna kan självklart inte sitta säkra på sin plats framöver, det kan bli så att Coach kommer agera. Det får tiden utvisa. Som sagt.

Matchens isvak känns idag väldigt given. Hela Coyotes hamnar i frysboxen, med all rätt. Underskriven vet att det har varit riktigt heta diskussioner efter matchen och att även hela laget skäms, än idag.

Matchens gigant går solklart till Gruvlyckans ena högerback, mycket stark insats. Utan denna backbjässe hade det blivit en tung dag. Fantastiskt.

Nu tar CC jul och nyårs ledigt, självklart kommer det tränas på och det kan även komma på tal om träningsmatcher. Styrelsen har redan blivit nedringda av lag som mer än gärna testar sina krafter mot Coyotes. "Riktiga" lag ska tilläggas, hur det blir med det låter vi tiden utvisa. Det kommer självklart att uppdateras så fort vi vet någonting, tills dess önskar vi alla en riktigt God Jul!

Med kärlek/

Coyotes


Inför Carlstad Coyotes vs Gruvlyckan



Fjärde advent och ännu en nedräkning tar fart
, denna gång till Julafton. Med endast fyra dagar kvar så känner vi alla säkert igen den enorma stress vi har framför oss och folk är som tokiga. Vi på redaktionen tar dock ett välförtjänt break från detta då vi kommer bege oss till Tingvallahallen senare idag för ett nytt hatmöte i korpen. Vi hoppas självklart ni släpper allt som har med stress att göra och tar er tid för att koppla av med lite söndagsmys med CC, ni kommer inte bli besvikna! Carlstad Coyotes - Gruvlyckan. Sista matchen idag innan ett nytt uppehåll på ca 2-3 veckor. Vad det beror på kan ni själva säkerligen lista ut.

Motståndet:

Gruvlyckan kommer idag med två riktigt hårda fighter i bagaget. Det blev till slut en 4-3 vinst mot tabelljumbon - Sogeti. Dessförinnan blev det även då en jämn match, nu var motståndet Lecab Lastbilar. Där blev lastbilarna dock för tunga, förlust med 1-2.

Det har varit mycket skrivier i veckan och snacket har spridit sig som en löpeld på stan. Gruvlyckan ser sin chans till att märka CC. Vad vet vi då om motståndet? Jo, det är ett ganska fysiskt stort lag vi möter och de är väl knappast några Usain Bolt till hastigheten. Den stora frågan vi alla ställer oss är givetvis - hur kommer CC reagera på alla dessa påhopp?

Läget i truppen:

CC har representerat stan hela helgen och bjudit upp till dans på de flesta uteställena, så en bättre uppladdning går knappast att få. Stämningen har varit mycket bra den här veckan efter förra helgens upprättelse, gamla Coyotes är tillbaka. Några andra som är tillbaka till dagens match är förövrigt CCs egna "Bruise Brothers" - Niklas Frisk och Calle Åhs. Frisk som blev skadad för två veckor sedan har rehabiliterat sig och ska nu vara tillbaka, starkare än nånsin! Vilket humör har dessa två herrar vaknat på idag?

Skrällfaktor:

Det beror till stor del på hur CC möter upp Gruvlyckans förmodliga fula spel. Kommer de hålla sig kyliga eller låta sig dras med? Det känns nästan som att det börjar bli en klyscha men spelar CC sina kort rätt ska detta vara en mumsbit för vargarna.

2,5 prärievargar av 5.

Som sagt, unna er lite ledighet i all julstress och kom bort till hallen för söndagsnöje, ni lär inte bli besvikna!

Välkomna /
CC


Gruvlyckan - nytt hatmöte?

Nedräkning har börjat. Endast tre dagar kvar nu tills hatmötet v 2.0. Nu med ett nytt motstånd, det blir den här gången Gruvlyckan som står för motståndet. Hatmöte igen tänker ni. Ja, tyvärr säger vi på redaktionen. Det är Gruvlyckan som piskat upp stämningen med uttalanden som ni tidigare har kunnat läsa här på bloggen. För ni som missat det så är denna länk ett måste! http://carlstadcoyotes.blogg.se/2009/november/gruvlyckan-startar-psykkrig-mot-coyotes-vi.html

Det tragiska har nu hänt igen. Nytt hot och det är inte riktat mot hela laget utan mot vår stjärna och tillika kapten - Arn Ferming. Vi har mycket goda källor som hört spelare i Gruvlyckan diskuterat vårt kära CC och kapten. Denna gång påstår de att Arn ska vara HISTORIENS FULASTE spelare i korpen. De ska nu se till att märka honom. Har ni hört något så fruktansvärt? Att man kan sjunka så lågt, är rent ut sagt förjäkligt. CC räds självklart inte av det här, både Arn och vargarna använder istället detta som en sjukt stor tändvätska. - Allt annat än en vinst ser vi som en stor skandal, vi är bättre på egentligen allt. Det ska bli oerhört kul att få spela inför en fullsatt arena och bjuda Gruvlyckan på en lektion i den så kallade sporten - innebandy. Det var ingen mindre än Kapten Arns egna ord. Vi på redaktionen kommer självklart följa upp det här och ge er allt det senaste inför hatmatchen.

Peace and love /

CC


Coyotes kan åter igen känna segerns sötma!

Dimman låg tätt över Karlstad och den otroligt fina solnedgången var ett faktum när vargarna klev in i Tingvallahallen. Ett Coyotes som varit otroligt taggat under hela veckan, det har endast pratat i positiva termer så som revansch och vinst! Kossorna skulle verkligen få efter Coyotes halvkassa instas senast om Ulvsby. Man kunde nästan ta på stämningen inför matchen, det osade revanschlust och det syntes verkligen i blicken! Prärievargarna hade även den här veckan två nya spelare. Provspelare som fick kliva in i hetluften direkt - skulle de klara av den enorma press?

Div2
Carlstad Coyotes - Kossorna 9-3 (4-1)
Innan match hade coach mycket noga poängterat den viktiga starten, att inte släppa in ett tidigt mål likt många andra matchupptakter. Laget svarade minst sagt riktigt bra på Mr Stenekas ord och kunde knappast fått en bättre start. Redan inför match hade coach gått ut med att han ville röra om lite i laget. Firma Humlan/Mums/Hany var idag en ny konstellation och direkt uttalad förstakedja - de ville självklart inte göra coach och laget besvikna. Det small till direkt, redan i första bytet. Denna gång av Mums, som redan innan match utlovat sin bästa match i CC dressen.

Den andra nya kedjan för dagen var Glenn/Ägget/Pimme, de ville givetvis inte vara sämre så även här small det direkt. 2-0 efter två byten, att laget svarat sin coach på bästa sätt gick inte att ta miste om. Efter de snabba målen kom den falska tryggheten och 2-1 målet som ett brev på posten.

Coyotes började tumma på grunderna och blev aningen stillastående efter reduceringsmålet, coach samlade snabbt laget och med ett par väl valda ord lugnade han vargarna. Tillbaks till CC spel resultarede direkt i en målkavalkad som sällan skådats. CC gick till pausvila med betryggande 4-1 i ryggen.

CC fortsatte att trumma på och blåste fram som en riktigt stormvind i Kossornas zon. Med bättre skärpa i avsluten hade detta kunnat rinna iväg något fruktansvärt. Vargarna gick snabbt upp i en 7-1 ledning, men här kom den stora vattenskallen och alla siktade på säsongs första tvåsiffriga kross. Jakten blev helt enkelt för stor och man lät Kossorna komma upp och göra två tröstmål innan domaren blåste av och finfina 9-3 blev slutresultatet.

Målskyttar:
Mums x2, Glenn, Humlan, Pimme, Samba, Arn Ferming, Olsson


Matchens isvak:
Går solklart till Mums som vägrar tvätta matchtröjan. Efter 9 spelade matcher i samma tröja, UTAN TVÄTT, kommer givetvis lukten. Det räcker med att säga - doften var knappast hallon.. Tvätta nu Mums!

Matchens gigant:
Mycket svårt idag, fanns egentligen ingen som stack ut så vi låter därför hela laget stå i centrum idag. Alla gjorde sitt jobb och det resulterade i ganska så enkla tre poäng. Starkt att komma tillbaka efter den så pinsamma Ulvsby matchen.

Notera att:
- Johannes "Foppa" Häggkvist fortsätter att imponera med sitt spelsinne, två nya ass idag!
- Putte och Humlan har fortfarande inte gått poänglösa i CC dressen, stort!
- Coach som fick maximal utdelning på sina nya femmor, snacka om fingertoppskänsla!
- Mums Åhs infriade sitt löfte. Gjorde idag sin bästa match i CC.
- Samba var idag riktigt målkåt, med lite TRÄNING så kanske det blir fler mål?

Kärlek / Coyotes


Imorgon är det Kossorna som ska krossas!




Snart en vecka har gått och vargarna har nu hunnit släppa det slarviga poängtappet och är otroligt taggade inför en ny uppgift. Det har tränats flitigt under veckan, det började i vanlig ordning i måndags där coach hade med sig en trevlig överraskning. Den så klassiska idioten stod på dagens schema. Han var minst sagt inte nådig i sin kritik, och den var absolut befogad. Det lades t.o.m. in en extra träning i slutet av veckan där den dock mestadels bestod av lek, allt för att få upp stämningen till helgen. Nu kunde man återigen känna igen prärievargarna, det lyste revanschlust i ögonen och stämningen var på topp! Är det nu Kossorna som kommer få sota för Coyotes tveksamma insats mot Ulvsby?

Motståndet:

Kossorna som vi minns i det senaste mötet övertygade och det blev en riktig holmgång mot vargarna. Slutresultatet i den matchen blev till slut en vinst, 3-2 till Coyotes. Förra veckan tog Kossorna emot tabelljumbon Sogeti och lyckades till slut mjölka till sig en seger efter många om och men, även där blev slutresultatet 3-2. Vad nu det ska betyda är svårt att spekulera i, men det är framförallt inget resultat som sätter skräck i vargarna. En man bör passa sig för är lagets stjärna, Richard Olofsson. Honom kommer backarna få se upp med. Det kommer förmodligen bli Kapten Fermings uppgift, har han hunnit smälta isblocket?

Läget i truppen:

Den är god. - Vi hade ett mycket bra snack efter måndagens träning och kom tillsammans fram om att släppa helgens sorgliga spel och blicka framåt, avslutar spelarrådets talesman Johannes "Hany" Häggkvist. Redaktionen fanns på plats under denna träning och vilken skillnad det var från matchen, som dag och natt! Vi kan redan nu utlova ett riktigt revanschsuget lag och kan nästan garantera att spelet kommer vara miltals mycket bättre! Glenn Hall skadade sig på förra träningen och hur allvarligt det var är fortfarande osäkert, natten får utvisa! Annars kommer det bli ungefär samma lag som senast. En som är rejält spelsugen är "Samba" som nu även skaffat sig en ny klubba, det och förhoppningen om att få spela tillsammans med Pimme ska vara morgondagens recept för en ny succé. Det finns revansch att kräva!

Coachen säger sitt:

- Som jag minns från första halvan av säsongen, då vi hade mött alla lagen fanns det egentligen bara ett lag som riktigt hotade oss och det var Kossorna. Vi kommer behöva vara otroligt fokuserade och komma upp flertalet steg från förra veckan. Jag kommer kräva en 100% insats och tillåter inget slarv. Det finns även en stor chans att jag kommer möblera om lite i femmorna, jag måste sova på saken. En annan viktig detalj kommer vara inledningen, vi har inte råd med slarv och får inte släppa in ett billigt mål i början. Första målet kommer som vanligt att vara väldigt viktigt!

Skrällfaktor:

Kossorna är farliga och ska definitivt inte underskattas. Vargarna måste helt klart komma upp ett par steg från förra veckans pinsamma poängtapp, men rullar de boll likt som de brukar och låter Coyotes signum "Kämpaglädje" tala så kommer detta gå vägen! Vargarna skärper till sig och lyckas till slut vinna med 5-3.

2,5 prärievargar av 5.


Tid: 16:00

Redaktionen hälsar er varmt välkomna!

Peace / Coyotes


Coyotes börjar redan arbetet för nästa års trupp!

Ryktet kring Coyotes enorma framfart i korpenserien har spridit sig som en löpeld i Karlstad de senaste veckorna. Nu har även ryktet nått flera spelare i det "riktiga" seriesystemet. Per Efraimsson och Alexander Hellqvist är två stjärnor som sneglat åt Coyotes, och även funnit ett intresse för nästa säsong. Deras respektive klubblag - Skattkärrs IK och IBK Sunnanå drabbades samman i riktigt het batalj i lördags i CAM-arena där den så åtråvärda tredjeplatsen stod på spel. Redaktionen och sportgruppen drog då iväg med vässade pennor för att se på lite lördagsgodis samt scouta dessa spelare.

Matchen började ganska trevande och man såg framförallt på stjärnorna att de var lite nervösa, kanske var det teamet från Coyotes som gjorde det? Skattkärr tog ledningen och kunde därefter spela mer avslappnat. Man tog över mer av perioden och kunde i slutminuten utöka ledningen till 2-0, rättvist! Andra perioden blev Sunnanås, man kunde efter ett powerplay reducera till 2-1. Glädjen blev dock aldrig långvarig då Skattkärr snabbt gick upp till en 3-1 ledning i anfallet efter. Utvisningarna duggade nu tätt och Sunnanå kunde återigen reducera på ett powerplay. Periodvila och ställningen var 3-2 till Skattkärr.

Sunnanå lyckades återigen göra ett tidigt mål i perioden för att ännu en gång släppa in ett i bytet efter, ställningen är nu 4-3. Slarvigt värre! Skattkärr fortsätte att dra på sig frukansvärt onödiga utvisningar och får tacka sin målvakt för att siffrorna inte springer iväg, ikväll höll du "Väggen-klass". Till slut lyckas dock Sunnanå få in ytterligare ett mål och slutminuterna skulle bli oerhört spännande! Sunnanå lyckades dock dra på sig sin första och enda utvisning i ett ganska så kritiskt läge och det skulle givetvis straffa sig. Skattkärr hade ett riktigt bra powerplay och kunde avgöra matchen efter ett riktigt mönsteranfall! Rättvist då Skattkärr i slutändan var det bättre laget.

Efter matchen sökte vi givetvis upp de båda huvudrollsinnehavarna för ett par kommentarer. Per var ganska nöjd med laginsatsen och gav sig själv ett godkänt betyg. Vi på redaktionen delar Efens uppfattning. Per gjorde helt klart en godkänd insats från sin försvarsposition där han spelade resolut och enkelt. Det bådar gott.
Per berättade för redaktionen att han såg fram emot nästa säsong redan nu, och eventuellt en plats i Coyotes. - Om jag nu platsar, det är absolut ingenting jag tar förgivet avslutar den så alltid genomtrevlige Per.

Alexander Hellqvist var banans kung tillsammans med sin målvakt. Alex slutade på finfina 3poäng. Han visade framförallt kyla i avsluten då han gjorde två riktigt snygga mål.
Annars var Alex otroligt besviken på domaren som knappast hade en av sina bättre dagar. Även en liten känga delades ut av stjärnan, då ganska oväntat till sitt lag.
- Såg ni mina otroligt geniala passningar idag? Jag skulle haft minst 4-5 ass idag. Vad han menar mer exakt låter vi vara osagt. Vad vi däremot vet är att det finns en ömsesidig kärlek mellan Alex och Coyotes. Kanske är det något att bygga vidare på nästa säsong då vi förhoppnignsvis ser Alex i våra kära färger!



Det har även varit seriefinal ikväll då Skattkärr tagit emot Hultsberg/Björkås. Givetvis hade Coyotes folk på plats för att syna ordentligt! Tyvärr fanns inte underskriven på plats denna kväll och vi har tyvärr inte fått tag i de som var där. Vi kommer självklart jobba stenhårt på det här imorgon för ytterligare ett par kommentarer!

All kärlek / Coyotes


Coyotes styrelse om framtiden - "Den ser ljus ut trots allt"

Det har varit en turbulent tid för oss alla, fans, spelare, ledare och all annan inblandad personal kring klubben. Carlstad Coyotes började bland dom små med stora drömmar och har idag växt till något stort med ännu större drömmar och visioner. Det har knakat och det rejält. Vi förstod alla att vi skulle komma till denna dag, då media har börjat rota i vår organisation och att andra lag har fått upp ögonen för oss och sakta men säkert vill in och lusläsa varenda litet hörn för att se hur vi arbetar. Vi är en klubb som tror på vad vi gör och det går hand i hand med vår framgång och vi har människor som står oss bakom som gör att vår ekonomi aldrig kommer att hindra oss i vår utveckling. Vi som ansvariga vill börja med att tacka alla fans, spelare, ledare att just Ni finns med på denna resa just Ni har börjat. Det är en ljus framtid till mötes, tack vare er!

Det stämmer
. Det är ingen hemlighet att spelare har lämnat oss. Vi ska vara ärliga och börja från början. Precis innan säsongen drog igång skrev Martin Falk på för oss, mer känd som Väggen Falk numera. Det var ingen hemlighet att hans storhet var oändlig och det visade han upp varenda minut han stod. Det dröjde inte länge innan hans agent blev kontaktad och vi förstod direkt att denna spelare skulle vi inte få behålla länge. Förra veckan skrev han på för en annan klubb (Kontrakt: Proffs, Klubb: ännu inte officiellt, med hänsyn till klubben) och vi önskar Väggen all lycka och framgång ute bland seriesystem och titlar. Givetvis kommer Väggen att kunna prata ut om hans coyotestid nu när allt är klart. Vi kommer att göra allt som står i vår makt att få se Väggen i Coyotes färger igen. Var så säkra…

Tre andra förluster är Eric Ericsson, Daniel Axelsson och Bullen Sandelin som numera har lämnat Karlstad för Sälen i fem månader. Dessa tre coyotessjälar kommer givetvis att ansluta upp till säsongsstarten i maj efter hemkomsten. Dessa spelare har livstidskontrakt med Coyotes och det är vi oerhört tacksamma över. Ericsson och Axelsson har varit riktiga nyckelspelare för oss under året och de har tagit ett stort ansvar i truppen. Ola Sandelin har vi tyvärr inte sett så mycket av då han vistades i USA under en längre tid.En annan fullblodad Coyote som inledningsvis bildade den fruktade trion tillsammans med Ägget och Häggkvist är Per ”PG” Gustavsson som också har tackat för sig för denna säsong. Som vi nämnt tidigare skadade PG axeln under en träning för ett par veckor sedan och nu är det operation som gäller. Vi hoppas givetvis på att PG kan komma tillbaka till hans fruktansvärda form han en gång varit i. Vi skickar en varm och hjärtlig hälsning till honom.
Johan Tärnbro som enbart spelat en period denna säsong har också tyvärr slängt in handduken då han haft ett knä som spökat. Både och PG och Tärnbro och viktiga coyoteskuggar och kommer på sikt slussas in i ledarstabben där de kan komma att bidra med ny positiv energi och en oerhörd rutin. Detta är vad vi har diskuterat fram just nu när det gäller spelare som har lämnat oss, för denna gång är viktigt att framhålla. För en gång Coyotes – Alltid Coyotes…

Självklart
kommer det att märkas i truppen att folk har försvunnit. Men Coyotes står aldrig och faller med några få spelare, men givetvis kommer det att behövas ta in nya ansikten till en början för denna säsong. Vi har spelare i luften där vi kommer att börja med att skriva artistkontrakt på sex månader och sen får vi se om det är män för Coyotes och dess framtid. Allt kommer att presenteras från vår medieredaktion och där ifrån kommer det även att gå ut en omfattande spelarsökning.

Vi tackar för ert intresse
All kärlek / Coyotes



Coyotes segersvit bruten - fick endast kryss mot Slamdogs!

Detta var dagen då Coyotes skulle yra fram som en höstvind och fira in sin första tvåsiffriga seger mot det mediokra Ulvsby Slamdogs. Men detta var dagen då Coyotes inte fungerade som vanligt. Men väldigt många folk borta ställde Coyotes upp med knappa två linor där två spelare var inlånade. Orsak till detta är ännu inte officiellt och varför så många namnstarka spelar är borta är ännu oklart. Den enda uppgiften vi har fått här på redaktionen är att ägarna och klubbens styrelse har samlats efter dagens match och skrivit ett pressmeddelande som skall presenteras här på bloggen för att en gång för alla förklara hur situationen ligger till för att direkt visa fansen att de tar hårt på dagens underlag. Det kommer att läggas upp efter matchreferatet…

Div2
Ulvsby Slamdogs – Carlstad Coyotes 5-5 (3-1)
Carlstad Coyotes började fruktansvärt darrigt och det märktes att positionsspelet var som bortblåst pga. nya namn i uppställningen samt nyckelspelare borta. Ulvsby satte dit 1-0 och fortsatte att leda matchen upp till 5-2. Coyotes såg ut som förlorarnas lag. Minst sagt. Det fanns ingen tanke i någonting och avsluten var tama och arbetet för laget existerade inte. Det var en sida vi aldrig har sett tidigare. Coach Stenis förändrade lite i laget men inget hjälpte denna dag.

Vargarna samlade ihop flocken och humlan tog direkt initiativ och sände en signal till övriga med att skicka över en Ulvsby spelare över sargen, regelrätt och hårt! Det väckte laget något och efter ett tungt 5-2 underläge lyckades Coyotes till slut vända och putsa till siffrorna en aning. 5-5 stod det på tavlan när den fete damen sjöng.

Det känns oerhört tomt att sitta och skriva detta och det hela känns som en stor jävla fet förlust. Pinsamt. Men givetvis får Stenekas och hans mannar ta med sig de sista 10 minuterna där laget reste sig enormt och visade vilket bra lag man är. Att denna väckarklocka slutade oavgjort och inte med förlust efter åtta raka vinster får vi vara nöjda med helt enkelt. Tack Slamdogs, nästa gång behöver ni inte ens ställa upp…

Målskyttar:

Putte Ferming 2, Arn Ferming, AL Larsson, John (inlånad).

Matchens gigant:
Denna dag finns det bara ett val. Putte Ferming som spelade sin första match senast var tillbaka på planen och visat att han är en man för Coyotes. Han dominerade totalt på backplatsen idag då hans kollegor var totalt vilsna. Med sina två mål är han en förebild och idol. Vi lider med att du inte fick stoltsera med en vinst på dina axlar denna afton. Välkommen till Laget, Sir Putte Ferming!

Matchens isvak:
Går solklart till Matte-Kapten Tempel-riddaren Arn Ferming. Det gick verkligen inte att känna igen vår kapten idag, positionsspelet var som bortblåst och han var egentligen överallt där han inte skulle vara. Två utvisningar i ett mycket viktigt skede i matchen, varav en NICK, gör knappast saken lättare. Nej, idag var du verkligen en isvak. Ge oss tillbaka vår gamla kapten till nästa helg, tack!

Notera att:
-
Humlan spräckte nollan i målprotokollet, även ett ass idag. Roligt
- P.Ferming fortsätter med att näta, två nya idag. Spelar mycket lugnt och stabilt där bak.
- Mums Åhs höll sig ovanligt kylig idag, 0 utvisningsminuter.
- Häggkvist fortsätter att dominera – två nya ass från Övik-produkten.
- Bl.a. Ericsson, Dazor, Väggen, Sandelin, PG, Frisk, Calle, Hall fanns inte med idag
  Får vi se dom mer i Coyotes vackra färger. Vi kräver att få svaren nu...



Hipp Hipp Hurra!!!!!




Det är ingen vanlig dag idag. Det är nämligen så att Coyotes har ett födelsedagsbarn. Därför vill vi på bloggen utbringa ett stort grattis till Martin "Mums" Åhs. Hipp hipp hurra!
Mums har redan hunnit bli en av nyckelspelarna i dagens trupp. Med hans enorma arbete dag ut och dag in är han otroligt viktig, man vet alltid vad man får av Mums. Du är ett stort föredöme!
Vi hoppas givetvis att du får en trevlig avslutning på söndagskvällen!

Matchrapport från dagens heta drabbning kommer upp under kvällen!

Peace / Coyotes

 


Inför Carlstad Coyotes vs Ulvsby Slamdogs




Så var det äntligen dags igen, härliga söndag och ännu mer härligt med korpen igen. Det har nu gått två veckor sedan den otroligt händelserika seriefinalen mot Cougars. Uppehållet har bådat gott men man har nu de senaste dagarna märkt hur suget blivit allt större och större. Nu kör vi för tre poäng igen!

Läget i truppen:

Det har sett riktigt bra ut på träningarna. Inte fullt så mycket folk längre vilket gjort att träningarna blivit allt tätare och intensivare. Som vi även nämnde tidigare har det märkts att det varit uppehåll och att match nu är riktigt nära, adrenalinet pumpar något otroligt!

Coach har haft full rulle hela veckan med flytt och jobb. Det har tyvärr lett till att laget inte riktigt är klart. Något som vi säkert kan meddela är att det kommer infinna sig nya ansiktet, blivande Coyotesidoler?

Moståndet:

Står Ulvsby slamdogs som idag ligger på en medioker 6e plats, precis ovanför det berömda strecket. Slamdogs kommer till dagens match med ganska god form, två raka vinster stoltserar de med. Hur många vinster Coyotes har vet ni säkert, om inte så får ni läsa det igen. Åtta raka vinster.

Bloggen tippar:

Nya ansiktet kommer som sagt att dyka upp vilket gör att konkurransen blir ännu tuffare. Därför tror vi även att spelarna kommer höja sig någon växel. Det är nu dags för säsongens och Coyotes första tvåsiffriga vinst, en riktig målfest utlovas. 10-2 blir slutresultatet.

Skrällfaktor:

1,5 prärievargar av 5.

Finns egentligen ingenting som talar för Ulsby idag förutom just att allt talar för Coyotes. En rejäl bakfylla och underskattning är två andra små faktorer som KAN spela in men vargarna ska vinna denna match ganska lätt.

Tid: 14:00

Varmt välkomna

Peace / Coyotes


Kaptenen talar ut om hoten!



Efter att Coyotes, nu i veckan gick ut offentligt med de ständiga hot de får leva med fick vi äntligen tag i Kaptenen "Arn" Ferming.

Tjenare Kapten, kanon att du ställer upp för ett par kommentarer efter de hemska hot som finns. Vad är din känsla kring allt det här?

- Hallå där, ställer alltid upp för bloggen. För att vara helt ärlig känner jag inte att det påverkar speciellt mycket. Då tänker jag på att vi har ett ganska tungt lag och jag kan garantera att vi är beredda på att sätta hårt mot hårt. Jag har pratat med några killar i laget och många ser det även som en rolig uppgift och många är förväntansfulla inför vad som komma skall!

Det är ändå rätt allvarliga hot som framkommit, det verkar inte som att du räds för det?
- Nej, som jag nämnde så kommer vi vara förberedda. Vill de gå ut för att skada oss och på det viset se sin chans till vinst så får det stå för Gruvlyckan. Jag ser fram emot möjligheten att få visa att Coyotes kan mantla en uppgift av denna dignitet.

Vad tror du döljer sig bakom hoten?
Avundsjuka, säger kaptenen bestämt

Ja, den svenska avundsjukan lyser kanske igenom igen även i Karlstads korpenserier! Det har florerat en hel del rykten på slutet angående spelare som är på väg bort. Din kommentar till det hela?Hur ser du på de rykten som florerat på slutet, att spelare är på väg bort?
-
Du får ursäkta men det är inget jag vill spekulera i. Vi får helt enkelt vänta och se, jag litar fullt ut på vår coach.

Framtiden nu då, det väntas en tuff match mot Ulvsby på söndag.
- Tuff? Det var hårda ord. Jag ser bara Ulvsby som ett litet gupp på vägen mot en obesegrad framgång i serien. Ett smärre farthinder. Jag skulle vilja passa på att avsluta med att be alla våra fans ta sig till Tingvallahallen på söndag för att se på innebandygodis. Vi kommer gå för tvåsiffrigt!

Och med de orden tackar vi den så alltid ödmjuke kaptenen för att han tog sig tid. Vi hoppas även att ni ska kunna andas ut en aning nu, vi får vänta och se mot Gruvlyckan helt enkelt. Vi får även ta och hålla med, se nu till att befinna er i Tingvallahallen på söndag. Vi på redaktionen kan garantera en förbannat bra underhållning!

Peace and love


RSS 2.0