Barcelona vinner Champions League!


Efter en suverän match kunde lagkapten Carles Puyol lyfta bucklan.


Messi fångad precis i nickögonblicket - 2-0.


En vanlig syn, Ronaldo grät som vanligt.


Ännu ett slitsamt år har gått för fobtollsproffsen och igår var det "examen". Champions League finalen var nu ett faktum och det blev, inte helt oväntat, ligamästarna från Spanien och England. Manchester United mot Barcelona. Messi mot Ronaldo. Rutinerade Ferguson mot nykomlingen Guardiola. Upplagt för drömfinal och en riktigt härlig tillställning, minst sagt!


Efter dålig planering från Coyotes sida blev det tyvärr ingen uppslutning denna gång utan vi fick helt enkelt sära på oss, och se finalen på olika håll. Sorligt men sant. Vi tar nya tag och ser fram emot nya evenemang så småningom. Mycket på gång!


Nåväl, för att återgå till matchen. United kom ut på ett imponerande sätt och satte ribban högt. Redan efter ett par minuter hade United fått sin första frispark. Ett avstånd på ca 25 meter och självklart var det Ronaldo som ställde upp sig på sitt vanliga maner. Det hela slutade dock i en farlig studs framför Valdes men Giggs slår returen över.


10 minuter in i matchen gör matchens bästa spelare, Iniesta ett ryck och lägger ut en känslig boll till en framrusande Eto´o som enkelt tar sig förbi sin försvarare och med en hederlig gammal tå la in 1-0. Snopet för United som då hade det mesta.


United såg oerhört chockade ut och släppte in Barcelona som tog över mer och styrde spelet fram till halvlek. Ferguson gjorde ett tidigt byte och slängde in Tevéz istället för en osynlig Anderson. Början av andra halvlek ser ut som första slutade, Barcelona rullar boll på ett oerhört fint sätt.


Första farliga målchansen kommer efter en härlig löpning av Messi som tvingar fram en frispark precis utanför Uniteds straffområde. Xavi kliver fram och skruvar den runt muren precis i stolpen. Ferguson blir allt mer frustrerad och byter nu in sin sista forward Berbatov, utan något lyckat resultat. Barcelona bryter ett uppspel och bollen hamnar till sist Xavi som med ett otroligt vackert inlägg når Messi som helt omarkerad kan nicka(!) in 2-0.


Snacka om uppgivet i Unitedlägret efter målet, sista 20 händer i stort sett inget spännande utan Barcelona kan lekande lätt rulla boll och kamma hem ytterligare en Champions League titel. Det är faktiskt Barcelonas tredje titel den här säsongen, man har sedan tidigare vunnit Ligan och cupen. Första spanska lag som klarar den trippeln. Stort!


Oerhört välförtjänt och nu slipper vi i Coyotes få en massa pikar från PG och Tärnbro som är United-supportrar ända in i själen. Skadeglädjen den enda sanna glädjen som man säger! Grattis Barcelona och alla dess fans.


Vi måste givetvis avsluta med en härlig kommentar från den nya supertränaren - "Pep Guardiola"

- Jag skulle vilja dedicera denna seger till den italienska fotbollen och framförallt till Paolo Maldini, en förebild för alla. Jag vet att han haft problem under sin avskedsdag, men han ska veta att han är beundrad i hela Europa, i 25 år. Min egen, spelarnas och föreningens dedicering går till Maldini. Om han vill spela ytterliggare ett år, kan han göra det hos oss!

Respekt!

Coyotes tar nu nya tag och ser fram emot sommaren och dess aktiviteter. Håll utik framöver, mycket roligt kommer att hända!


Peace and love /

Coyotes


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0