Carlstad Coyotes är återigen mästare!





En vecka har nu gått sen den historiska finalen gick av stapeln. Som ni alla säkert förstår har det varit Coyotes mest händelserika vecka för redaktionen och styrelsen. Undertecknad vill dock be om ursäkt för den sena rapporten. Det har varit fullt upp med media och presskonferenser, fansen vill givetvis ha sin del av kakan. Så nu är det äntligen dags att summera finalen.

Under matchdagen kunde man tidigt känna en annan sorts atmosfär i arenan. En annan sorts doft. Var det segerns sötma - man redan innan matchen - kände doften av? Man kunde nästan ta på stämningen, det var publikrekord i finalen då det var lapp på luckan. Det var minst sagt bäddat för en ny hatmatch.

Div2 - Final
Carlstad Coyotes - Carlstad Cougars 3-2 (1-1)

Det har varit enormt mycket snack kring Coyotes "fula" spel under säsongen. Det är något som följt oss under hela serien. Vi ville därför se till att finalen spelades på rätta premisser så Kapten Arn Ferming tog själv initiativet att ta ett rejält snack med domaren före matchen. Redan där käde vi att vi vunnit. Det psykiska spelet bör inte underskattas.

Coyotes kunde redan i det andra bytet ta ledningen när trion Hany/Mums/Humlan gjorde sitt första byte för dagen. Efter ett enormt tryck i pumornas zon fick Mums tag i bollen på Coyotes högra sida och avlossade en riktig kanon rakt upp i krysset.

Vargarna blev efter det tidiga ledningsmålet aningen passiva och backade hem en aning. Cougars flyttade upp spelet och kom in i matchen efter det. Coyotes defensiv skötte sig nästintill exemplariskt i matchens inledning. Det byttes chanser hejvilt och en bit in i den första halvleken kunde Cougars utnyttja slarv i Coyotes zon och slå in reduceringen. 1-1 var ställningen när domaren blåste för halvlek.

En av Coyotes senare succévärvningar Glenn 'Don Antonio' Skogström la inte några fingrar i mellan när han i inledningen av den andra halvleken skickade över en stackars puma över sargen. Meddelandet var solklart - skulle Cougars vinna idag så var de tvungna att offra både en och två fingrar. Skulle de skadeskjutna pumorna resa sig efter denna stjärnsmäll?

Domaren, som för dagen var något ojämn, ville självklart ge Cougars ett försprång och gav Glenn en mycket tveksam tvåa. Cougars tog dock inte vara på denna gratischans utan Coyotes kunde med ett lysande BP reda ut det hela. Det skulle vid ett senare tillfälle ringa i klockan. Cougars lyckades gå upp i en något oförtjänt ledning efter 5-6 minuter in i den andra halvleken.

Det uppstod en mindre chock i Coyotes avbytarbås. Det var i det underläget man insåg vad rutin betyder. Det var de två mycket meriterade tränarna som lugnade ner spelarna och även gjorde ett par mycket briljanta byten. Man kunde efter det resa sig och den suveräna centern "Ägget" Olsson kunde med sin bössa slå in kvitteringen.

Nu såg man nerverna utanpå pumorna. Orutinen lyste verkligen igenom. Coyotes kunde med nytt självförtroende sätta press på Cougars och med ett nytt kanonskott av finalens bästa spelare - Mums, gå upp i en säker 3-2 ledning. Luften gick ur pumorna efter det och vargarna kunde sedan bara spela av matchen på ett mycket betryggande sätt.

Carlstad Coyotes tar hem ännu en pokal. Man har nu på två säsonger tagit två guld. Ett i fotboll och i form av "Junicupen" och nu i korpens division två. Finns det några som ska kunna stoppa dessa multitalanger?

Målskyttar:
Mums-Martin Åhs x2, Daniel "Ägget" Olsson

Notera att:
- Mums blev stor matchhjälte då han bokstavligen talat stänkte in två riktigt vackra mål. Alla tvivlare som påstår att Mums endast kan leverera på lördagskvällarna och träningarn bör genast tänka om.
- Hany och Humlan tog på sig en ganska oväntad roll för kvällen. De gjorde en riktig krigarinsats defensivt och var inte inne på något baklängesmål.
- Samba nätraggade till 06:00 natten innan match. Med den uppladdningen fick vi se Samba trolla boll som aldrig förr.
- Cougars lilla "publikskara" bettede sig, som väntat, otroligt osportsligt och skrek könsord efter könsord.

Matchens gigant:
Går solklart till Mums-Martin. Två mål i en hatfinal likt denna. Respekt. Mums har nu bevisat att han inte bara levererar på helgerna, släcker bränder och räddar katter från träd. Det är även en "ny" mer mogen Mums vi ser i slutet av denna säsong då utvisningsminuterna är som bortblåsta. Mums ÄR definitionen av en lagspelare.

Matchens isvak:
Svårt att dela ut en dag som denna.

Vi vill avslutningsvis passa på att tacka alla ni som stöttat oss under serien. Ni vet vilka ni är. Coyotes tar nu nya tag och vad som kommer ske framöver är inte riktigt klart. Vi vet däremot att ni kommer att kunna se oss på Den Stora Scenen inom en mycket snar framtid. Håll ut kära vänner!

Peace and love //
Carlstad Coyotes


GULDFIRANDE!!!!

Det blev ett säkert guld! Coyotes kommer att spela i Div1 nästa år efter den relativt enkla segern mot rivalen Cougars i finalen. Givetvis kommer det att komma mer info om matchen senare. Men nu finns redaktionen på plats under den stora kvällen. Självklart pratar jag om guldfirandet. Vi finns just i detta NU på Strandvägen - hos Coach. Det är ett jävla drag, och precis när vi skriver ska utedelningen av årets priser delas ut. årets spelare, årets buse osv. se själva bilderna talar sitt tydliga språk!!!

foto: David "Glenn" Hall

RSS 2.0