Coyotes börjar redan arbetet för nästa års trupp!

Ryktet kring Coyotes enorma framfart i korpenserien har spridit sig som en löpeld i Karlstad de senaste veckorna. Nu har även ryktet nått flera spelare i det "riktiga" seriesystemet. Per Efraimsson och Alexander Hellqvist är två stjärnor som sneglat åt Coyotes, och även funnit ett intresse för nästa säsong. Deras respektive klubblag - Skattkärrs IK och IBK Sunnanå drabbades samman i riktigt het batalj i lördags i CAM-arena där den så åtråvärda tredjeplatsen stod på spel. Redaktionen och sportgruppen drog då iväg med vässade pennor för att se på lite lördagsgodis samt scouta dessa spelare.

Matchen började ganska trevande och man såg framförallt på stjärnorna att de var lite nervösa, kanske var det teamet från Coyotes som gjorde det? Skattkärr tog ledningen och kunde därefter spela mer avslappnat. Man tog över mer av perioden och kunde i slutminuten utöka ledningen till 2-0, rättvist! Andra perioden blev Sunnanås, man kunde efter ett powerplay reducera till 2-1. Glädjen blev dock aldrig långvarig då Skattkärr snabbt gick upp till en 3-1 ledning i anfallet efter. Utvisningarna duggade nu tätt och Sunnanå kunde återigen reducera på ett powerplay. Periodvila och ställningen var 3-2 till Skattkärr.

Sunnanå lyckades återigen göra ett tidigt mål i perioden för att ännu en gång släppa in ett i bytet efter, ställningen är nu 4-3. Slarvigt värre! Skattkärr fortsätte att dra på sig frukansvärt onödiga utvisningar och får tacka sin målvakt för att siffrorna inte springer iväg, ikväll höll du "Väggen-klass". Till slut lyckas dock Sunnanå få in ytterligare ett mål och slutminuterna skulle bli oerhört spännande! Sunnanå lyckades dock dra på sig sin första och enda utvisning i ett ganska så kritiskt läge och det skulle givetvis straffa sig. Skattkärr hade ett riktigt bra powerplay och kunde avgöra matchen efter ett riktigt mönsteranfall! Rättvist då Skattkärr i slutändan var det bättre laget.

Efter matchen sökte vi givetvis upp de båda huvudrollsinnehavarna för ett par kommentarer. Per var ganska nöjd med laginsatsen och gav sig själv ett godkänt betyg. Vi på redaktionen delar Efens uppfattning. Per gjorde helt klart en godkänd insats från sin försvarsposition där han spelade resolut och enkelt. Det bådar gott.
Per berättade för redaktionen att han såg fram emot nästa säsong redan nu, och eventuellt en plats i Coyotes. - Om jag nu platsar, det är absolut ingenting jag tar förgivet avslutar den så alltid genomtrevlige Per.

Alexander Hellqvist var banans kung tillsammans med sin målvakt. Alex slutade på finfina 3poäng. Han visade framförallt kyla i avsluten då han gjorde två riktigt snygga mål.
Annars var Alex otroligt besviken på domaren som knappast hade en av sina bättre dagar. Även en liten känga delades ut av stjärnan, då ganska oväntat till sitt lag.
- Såg ni mina otroligt geniala passningar idag? Jag skulle haft minst 4-5 ass idag. Vad han menar mer exakt låter vi vara osagt. Vad vi däremot vet är att det finns en ömsesidig kärlek mellan Alex och Coyotes. Kanske är det något att bygga vidare på nästa säsong då vi förhoppnignsvis ser Alex i våra kära färger!

Det har även varit seriefinal ikväll då Skattkärr tagit emot Hultsberg/Björkås. Givetvis hade Coyotes folk på plats för att syna ordentligt! Tyvärr fanns inte underskriven på plats denna kväll och vi har tyvärr inte fått tag i de som var där. Vi kommer självklart jobba stenhårt på det här imorgon för ytterligare ett par kommentarer!