Matchreferat - Coyotes slog från underläge och vann titeln!



Först kommer det matchreferat från cupen och sedan kommer ett vackert bildspel som vår kära fotograf David "Glenn" Hall har tagit. Ett stort tack till Glenn och resten av Coyotes som hade en finfin dag ute på Skutberget i lördags när dom gick ut och vann Junicupen 2009!

Gruppspelet

Carlstad Coyotes - Team Årsta Havsbad 3-6

Öppningsmatchen blev mot Stockholms stolthet och även värdarna för cupen.
Det skulle bli Coyotes första officiella match och givetvis var det spänt inledningsvis.
Årsta började matchen i ett rasande tempo och rutinen från tidigare korpen-cuper syntes lång väg. Något som prärievargarna saknade, det var trots allt första matchen och taktiken samt positionsspelet uteblev aningen.

Matchens prestation: Calle Åhs långskott, snyggaste målet redan i första matchen?


Carlstad Coyotes - Dasarna 2-2

Andra matchen blev mot Dasarna som åkt hela vägen från Dalarna. Det skulle också bli en hård nöt att knäcka visade det sig. Efter första matchens taskiga resultat byttes det nu taktik och även några få ändringar i start-7an.

Två riktigt viktiga pusselbitar föll på plats då Adam ' AJ ' Janäng och Per ' Efen ' Efraimsson anslöt. Adam, som åkte från Göteborg på morgonen blev aningen försenad pga trafiken. Efen missade även han första matchen pga jobb.

Med de på plats och revanschsugna vargar blev det bättre spel i andra matchen. Coyotes kontrollerade matchen ganska bra och borde kanske haft något mer mål med sig, speciellt med tanke på en missad straff.

Coyotes första seger såg ut att komma efter en ledning med 2-1 när endast en minut var kvar, men givetvis kom vattenskallen som ett brev på posten och en liten miss i försvaret resulterade i ett baklängesmål.

  

Carlstad Coyotes - Dragons 1-1

Den sena kvitteringen från Dasarna satte sig i huvudet och det syntes i inledningen då inte mycket gick prärievargarnas väg. Om första matchen var usel så var det här, otroligt nog, ännu värre.

Stämningen blev knappast bättre när Dragons, något oväntat, slog in 1-0 i början av matchen. Efter ett par snabba taktiska drag från coach Stenekas blev resulterade ett massivt övertag och chanserna bara radades upp. Koncentrationen och skärpan lös tyvärr med sin frånvaro.





Semifinal

Carlstad Coyotes - Dasarna 4-2

Stenekas behöll ändringarna från Dragonmatchen och nu märktes det att Coyotes hittat rätt i positioner och de njöt verkligen där ute på planen. Semifinalen slutade med storvinst och finalen var ett faktum.



Final

Carlstad Coyotes - Team Årsta Havsbad 2-1

Äntligen final. Båda lagen såg ytterst fokuserade och laddade ut. Coyotes ändrade egentligen ingenting i sitt spel och fortsatte att jobba på med ett disciplinerat försvarsspel och ett hårt arbetande anfallsspel.

Hemmalaget Coyotes började i ett rasande tempo och fick snabbt in två mål och kunde spela avslappnat och självsäkert genom i princip hela matchen. Årsta lyckades få in en reducering och började jaga en kvittering på vargarna. Men med ett bländande spel från hela truppen lyckades Coyotes hålla stockholmarna borta och tog tillslut hem finalen och första titeln var i hamn! Ett stort grattis Coyotes!







Kommentarer
Postat av: hio

haha härlig kapning på nr 12 i dasarna:D:D:D:D

2009-06-17 @ 19:12:25
Postat av: Anonym

vilka var hjältarna som hängde alla kassar då?? uppdatera!

2009-06-23 @ 16:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0