COYOTES DANSAR SIG TILL FINAL !

Detta var dagen då allt skulle bevisas . Har C.C-andan svalnat av eller är det så att det glödande elden håller på att brinna bort? Ja, det är många som känt att Coyotes är ett slaget lag på senaste tiden.  Är deras gyllene tid förbi och, hade dom verkligen inte större hjärta? Med bara en förlust på de senaste 14 seriematcherna så går folk runt på gator och torg och – tvivlar och nästan känner sig - besvikna.

Efter att sprungit hem de första nio matcherna – HUR ENKELT SOM HELST - börjades det inte diskuteras i truppen om vi verkligen var bra där ute.  Är vi bra på det vi håller på med? Diskussionerna blev på en helt annan nivå. Skulle det äntligen bli två siffrigt denna match? Eller, vem gjorde dagens snyggast häng. Avslutningen av denna serie, de senaste fem matcherna, är varken godkända eller särskilt välglamoröst utförda. Men vad betydde dom Egentligen? Jo, detta var de matcherna vi skulle vinna gruppen på. Detta var matcherna som Coyotes var tvungna att göra, och framförallt tvungna att, kanske inte nödvändigtvis vinna, men i alla fall, utföra och klara så-pass-bra så att serievinsten blev säkrad. Man skulle kunna dra jämförelsen med att, så här i OS-tider, det är lika enkelt och inspirerande att gå ut och bjuda på underhållning som om Charlotte Kalla måste köra 5-milen med Lag Edin´s curlingstenar i en säck över ryggen. Inte en jävla aningen om hon ens skulle föredra 5-milen, men stenarna hade hon gärna sluppit. Det är jag helt övertygad om.

Idag spelade Carlstad Coyotes semifinal mot Lecab Lastbilar. Det var inte längre dom där avslutningsmatcherna. Det var inte den där vanliga gången fram till bilen, man öppnar dörren och nås av den iskalla kylan och tar fram isskrapan och inser att så fort bilen är varm, ska man kliva ur den. Nej detta var dagen då det gällde vinna eller försvinna.

Carlstad Coyotes gick ut, spelade med harmoni, glädje och en oerhörd disciplin och tystade alla kritiker. Man sprang enkelt genom matchen och vann med hela 6-3. Då matchen såg ut att vara säkrad bjöd Coyotes in Lastbilarna för en sekund, men nervositeten stärkte bara coyotesstjärnorna och tog enkelt hem matchen. Förutom denna heroiska laginsats fanns det två personer som skall lyftas fram: Daniel ”Ägget” Olsson är TOTALT dominant denna match. Han gör på Totalt egen hand 4 balljor, där tre var signerade som säsongens snyggaste mål.  Oerhört roligt att se att en sån profil lyfter sig till slutspelet. Den andra måste hyllas här på bloggen. Allas gullegris Carlsjö går in och står i MÅL för Coyotes denna dag. Då vi inte hade någon målvakt vid matchstart hoppade Carlsjö in och gör det, kanske inte helt felfritt, men helt klart en fantastik insats.

Finalen kommer att spelas mot Carlstad Cougars. När var och hur är inte klart ännu men vi kommer att höja denna match till skyarna och ge er ALLT inför denna…

Massa kärlek


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0