Kriget om Stanley Cup är äntligen här!


Blir det återigen Detroit som får äran att lyfta bucklan?

Efter åttiotvå omgånger är vi nu äntligen framme till vad som brukar kallas "Examen" för alla hockeyspelare. Det är nu pojkar ska förvandlas till män! Slutspelet för världens bästa liga, NHL, drar alltså igång inatt. Vi, proffsbloggare som kan leva på att enbart blogga, kommer givetvis att sitta uppe hela natten för att följa det heta mötet mellan Ovechkins Washington och Lundqvists Rangers.

Dessa matcher går av stapeln inatt, här har ni våran syn på de första åttondelsfinalerna.


Washington Capitals - New York Rangers

Serien kommer till mestadels handla om hur länge Lundqvist kommer att orka hålla emot. Washintgon som sitter inne med en mycket bredare trupp och även med ligans bästa offensiva back och forward blir detta givetvis en oerhörd svår nöt att knäcka för Rangers.

4-1 i matcher till Washington Capitals


Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

Efter en ganska turbulent säsong med sparkad tränare och uteblivna resultat så ryckte ändå Pittsburgh upp sig och avslutade snyggt. Man ska ändå ha i åtanke att pingvinerna sitter inne med ligans bästa centerlinje och en ganska få fin bredd annars. Flyers däremot besitter en bra trupp och har egentligen alla ingredienser utom den där fantomen i mål som på egen hand kan rädda matcher.
4-3 till Pittsburgh efter en riktig rysarserie!


St. Louis Blues - Vancouver Canucks

Efter en grundserie där man kan jämföra nivån med en berg-och-dalbana har saker och ting sakta men säkert börjat sätta sig för svensklaget Canucks. I målvakten Loungo har man förmodligen ligans bästa målvakt och har även en hel del spets framåt i svensktrion Sundin och Sedinbröderna. St. Louis å andra sidan har en del intressanta namn som Tkachuk, Andy McDonald och inte minst svenskrookien Patrik Berglund men det kommer tyvärr inte räcka till mot Vancouver.

4-2 i matcher till Vancouver


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0