Czech Hockey Games

Omark, en av få svenska spelare som kan känna sig säkra på en plats. Foto: Scanpix

En ganska så ointressant hockeyturnering har nu i helgen spelats i Tjeckien, ett genrep inför VM skulle man kunna säga. För svensk del slutade det med ett fiasko. Frågan är hur detta lag kommer stå sig i ett VM där flera lag har sina världsstjärnor med. En 4-5 plats känns realistiskt i dagsläget.


Visst, det kommer 4 spelare från NHL men för att kunna vara med och hota bland medaljerna får vi hoppas att det går dåligt för våra svenska stjärnor i NHLs slutspel. Det kommer krävas minst 5-6 spelare som kommer in och bidrar i de första kedjorna. Utfyllningsspelare har vi gott om i dagsläget.


Efter turneringen är det max 6-7 spelare som kan känna sig säkra på en VM-plats. Målvakterna stärkte knappast sina aktier heller. Från att, innan turneringen, haft tre starka namn på pappret så är även målvaktssidan ett stort frågetecken inför turneringen. Vi får hoppas att "Monstret" går in och storspelar även i VM. Någon förstärkning på den positionen lär vi knappast se till då Lundqvist verkar ha hittat sin formtopp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0